Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Τουλάχιστον 20 άτομα στο νερό

Η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο έπεσε επάνω της, μετέδωσε την Τρίτη το Fox Baltimore.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ πολλά οχήματα και άνθρωποι έπεσαν στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Kevin Cartwright, τον οποίο επικαλείται το BBC. “Έως και 20 εργάτες πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας“, δήλωσε.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστό πόσα οχήματα μπορεί να βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της σύγκρουσης και της επακόλουθης κατάρρευσης. Πάντως, η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει την κατάρρευση γέφυρας στην πόλη ως περιστατικό με πολλά θύματα. Η θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου.

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι όλες οι λωρίδες έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις λόγω ενός «συμβάντος» στη γέφυρα και ότι η κυκλοφορία εκτρέπεται.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic σημειώνει ότι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Σιγκαπούρης που ονομάζεται Dali σταμάτησε κάτω από τη γέφυρα νωρίς την Τρίτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης που οργανώνεται από την πυροσβεστική, σε συνεργασία με την αμερικανική ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες του Μέριλαντ.

Η γέφυρα είχε μήκος 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) και εξυπηρετούσε περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Ένα βίντεο του περιστατικού δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο X, πρώην Twitter. Στο βίντεο, ένα μεγάλο σκάφος φαίνεται να συγκρούεται με ένα από τα δοκάρια στήριξης της γέφυρας. Ο καπνός φάνηκε να φουντώνει από το σκάφος πριν αρχίσει να καταρρέει η γέφυρα.

ERTNEWS

Χρ. Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς: Επιδιώκουμε την ενδυνάμωση και υποστήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων στην περιφέρεια

Το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία απο τις 10 έως τις 13 Απριλίου. Οι Δελφοί υποδέχθηκαν πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες, Τραπεζίτες, και κορυφαίους

Read More »

Νέα Υόρκη. Κωνσταντίνος Αργυρός. Ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης που τραγούδησε στο “Barclays Center”

Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 10.000 Έλληνες της διασποράς πως έδωσαν το “παρών” στην συναυλία του δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή, Κωνσταντίνου Αργυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο

Read More »