ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε στην Αθήνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στην πατρίδα τον Γενικό Πρόξενο Μαριούπολης Μανώλη Ανδρουλάκη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων εκφράζω θερμές ευχαριστίες για τις υπηρεσίες του.

Μας έκανε υπερήφανους, για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας στην Ουκρανία.

Βλέποντας τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις πόλεις της Ουκρανίας καταλαβαίνετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, ο πρέσβης Φ. Κωστελλένος και ο Γενικός Πρόξενος Οδησσού Δ. Δόχτσης υπέβαλλαν τους εαυτούς τους σε θυσίες για να εκτέλεσαν με επιτυχία έξι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών και ομογενών μας.

Τους εκφράζω την ευγνωμοσύνη όλων μας. Η Ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί με τις δύο πλευρές και με διεθνείς οργανισμούς έτσι ώστε να προστατευτούν οι άμαχοι στην Ουκρανία.

Να υπάρξει προστασία και για τους Έλληνες ομογενείς στους οποίους είμαστε δίπλα και τώρα και μετά την λήξη του πολέμου»

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό Αν. Κατσανιώτη και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.