ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜOΣ ΕΛΛHΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡIΩΝ ΑΠO ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝIΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης υποδέχθηκε στην Αθήνα 50 Έλληνες και Κύπριους πολίτες οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας.

Πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν στην Οδησσό και το Κίεβο και συμμετείχαν στις πρώτες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που οργάνωσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε σε δύο στάδια με το αρχικό να περιλαμβάνει την οδική μεταφορά των ατόμων από την Ουκρανία στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και από εκεί την μεταφορά τους στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με εδική ναυλωμένη πτήση.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε σχετικά: «υποδεχόμαστε μια ομάδα 50 πολιτών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, που επαναπατρίζονται με ειδικά ναυλωμένη πτήση από το Βουκουρέστι.

Οι άνθρωποι αυτοί απεγκλωβίστηκαν από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου».

Παράλληλά, ανέφερε πως «οι Προξενικές μας Αρχές στη Μαριούπολη και Οδησσό, οι οποίες βρίσκονται στις εστίες του Ελληνισμού της Ουκρανίας, παραμένουν στο πλευρό των ομογενών μας, παραθέτοντας κάθε απαραίτητη στήριξη».

THE RONALD MCDONALD HOUSE / ANNUAL WALKATHON

Mετά από δύο χρόνια o Μαραθώνιος της Αγάπης και το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ (Ronald McDonald House),  επιστρέφει και με φυσική παρουσία το επόμενο

Read More »

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ ​​Αλησμόνη Σμύρνη: Το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ στις εκδηλώσεις μνήμης του

Read More »