ΗΠΑ: Το ετήσιο Gala του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο

Το National Hellenic Museum στο Σικάγο, το οποίο έχει σκοπό να διατηρήσει την ελληνική κληρονομιά στην Αμερική, πραγματοποίησε μετά από 2 χρόνια πανδημίας το ετήσιο γκαλά του το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 με Guest Star τον αγαπημένο καλλιτέχνη Θάνο Πετρέλη.

Η επαναλειτουργία του μουσείου συνδυάστηκε με μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και προηγηθεικε απο το γκαλά του Μουσείου. Πρόκειται για την έκθεση “Resilience” του Prince Nikolaos. 19 έργα που εξερευνούν τη σχέση της Ελλάδας με τη φύση και ειδικότερα με την ελιά, το αμπέλι και τη θάλασσα.

img 1819 orig

Το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, βρίσκεται στην περιοχή Greek Town του Σικάγου και είναι το μοναδικό που δεν έχει τοπικό χαρακτήρα, αλλά καταγράφει και αναδεικνύει την παρουσία των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Το Μουσείο υπήρχε σαν ιδέα από το 1983, ωστόσο το 2011 απέκτησε τετραώροφο ιδιόκτητο σύγχρονο και τεχνολογικά εξοπλισμένο κτίριο, με χώρους για εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιβλιοθήκες και αρχεία.

img 1826 orig

Εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στο ιδιόκτητο, έκτασης 3.700 τ.μ., κτίριό του στην «καρδιά» της Greektown, στη συμβολή των οδών Halsted και Van Buren.

Το κτίριο στοίχισε περί τα 14 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συγκεντρώθηκε από ομογενείς του Ιλινόι.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο το οποίο σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής αρχιτέκτονας Δημήτριος Σταυριανός.

img 1825 orig
img 1904 orig
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΑΚΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΛΙΞΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΖΟΝ ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ

Φιλαδέλφεια. Tελετάρχης στην παρέλαση ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Γιώργος Τσούνης

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια με τελετάρχη τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ

Read More »