ΗΠΑ-Φόρτ Λόντερντεϊλ & Ελλάδα-Θεσσαλονίκη αδελφοποιημένες πόλεις

​Το Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ ανήκει επισήμως από σήμερα στη λίστα των πόλεων ανά τον κόσμο με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

791105116

​Τη συμφωνία αδελφοποίησης υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος του Φορτ Λόντερντεϊλ, Ντιν Τραντάλις.

624371977 orig

Στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο πόλεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας μίλησε κι ο Δήμαρχος του Φορτ Λόντερντεϊλ.

Το Φορτ Λόντερντεϊλ είναι λιμάνι, έχει πανεπιστήμια, ακόμη και Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ κι ο ελληνορθόδοξος ναός που υπάρχει στην πόλη είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, η τεχνολογία, κ.ά.

zervas trantalis1 orig

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι ήδη αδελφοποιημένη με 30 πόλεις σε όλον τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα και από την Αυστραλία μέχρι την Ινδία..

Η Επέτειος των 90 Χρόνων του ΣΑΕ

Ήταν όλοι τους εκεί! Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, οι εν Ελλάδι Αιγυπτιώτες άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους, ωσάν τους κρίκους μιας αλυσίδας, συνομολογούσαν με την στάση τους

Read More »