Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 74Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Τα Δωδεκάνησα και οι χιλιάδες απόδημοι απανταχού της γης Δωδεκανήσιοι γιορτάζουν.

Οι αιώνιοι Ελληνες, είτε είναι στα Δωδεκάνησα, είτε είναι ομογενείς στην Αμερική και στον Καναδά, σήμερα 7 Μαρτίου, γιορτάζουν την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα.
Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα μας!

Η 7η Μαρτίου αποτελεί ημέρα-σταθμό στη σύγχρονη ελληνική ιστορία αλλά και στην ιστορία του τόπου μας, αφού σαν σήμερα το 1948 η Δωδεκάνησος ενσωματώθηκε στην μητέρα Ελλάδα.
Οι αγώνες για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου αντηχούν σήμερα πιο δυνατά από ποτέ.

Το Ελληνικό νησιωτικό πνεύμα, οι ηρωικοί αντάρτες και Ιερολοχίτες, ο Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό είναι οι θεματοφύλακες της ελευθερίας των Δωδεκανήσων και η θύμηση τους θα πρέπει να μένει βαθειά χαραγμένη στην καρδιά και στο μυαλό μας. 

Οι Απόδημοι Δωδεκανήσιοι, ας κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της αγάπης για τη Μητέρα Ελλάδα και  Δωδεκανήσιοι της πατρίδας και απόδημοι ας γίνουμε ένα»

Ζήτω η Ελληνική Δωδεκάνησος! Ζήτω το Έθνος!

Σικάγο. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η παρέλαση στο Greek Town πραγματοποιήθηκε κανονικά

Σικάγο. Ένα μήνυμα δυναμισμού και σφρίγους για την ελληνική κοινότητα της Αμερικής αποτέλεσε η προχτεσινή καθιερωμένη παρέλαση στο Greek Town του Σικάγο παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Read More »

Βρυξέλλες. Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας. Ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι την οδύνη του εκ μέρους του ελληνικού λαού για τις τραγικές απώλειες, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο

Read More »

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για άρση των περιορισμών στην ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού

Το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού». Το εν λόγω

Read More »