ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, TO ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ TOY DELPHI FORUM.

Με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας διαλόγου και επικοινωνίας το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, οργανώσαν τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, το 2ο συνέδριο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Με επίκεντρο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ηγετικές προσωπικότητες από όλο το φάσμα της πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα με έμφαση στα ζητήματα ενέργειας, ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, σημαντικοί ηγέτες από διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας, όπως κυβερνητικά στελέχη, επιφανείς μελετητές και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί συμμετύχαν σε συζητήσεις και αναλύσεις.

275753413 360124802680346 7158657929410104824 n

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, o γερουσιαστής της Πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος που μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα βρίσκεται στην Αθήνα, George Tsounis και ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ.

img 1165 orig
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΛΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΕΝΕΝΤΕΖ
1647370294234
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ERIKA OLSON, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΥΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ, ENDY ZEMENIDES

Σε ένα απο τα πάνελ του Delphi Economic Forum συμμετείχε και ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  με την Deputy Assistant Secretary of State Erika Olson, τον Group Managing Director Axia Ventures Group Αντώνη Αχιλλεούδη και συντονιστή τον Executive director of the Hellenic American Leadership Council Endy Zemenides.

Άντονι Μπλίνκεν: Προσβλέπω στο να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των λαών μας

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασε πριν το προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες,

Read More »

H Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών, μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την παροχή ανθρωπιστικής

Read More »