Στον Λευκό Οίκο η συνάντηση Πατριαρχών ΕΛπιδοφόρου και Θεοδώρου

Η πατριαρχική αποστολή απαρτιζόταν από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο , τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Άλεξ Καρλούτσο, τους μητροπολίτες Γουινέας, Γεώργιο, και Μέμφιδος, Νικόδημο, και τον πατέρα Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο.

Για σχεδόν μισή ώρα αντάλλαξαν απόψεις για το πλούσιο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική, με τον κ. Μπάιντεν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεχιζόμενη παραβίαση της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από την Εκκλησία της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επαίνεσε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο για τις θαρραλέες στάσεις του για την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

310824227 479064924259559 546203811632845631 n orig

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε ότι «η Αμερική είναι ένας φάρος θρησκευτικής ελευθερίας και δημοκρατίας και υποστηρίζει αυτές τις αξίες παντού, σε όλον τον κόσμο, είτε είναι στην Ουκρανία είτε είναι στην Αφρική, όπου μία αδελφή εκκλησία, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υποφέρει από την εισβολή μίας αδελφής ορθόδοξης κατά τα άλλα εκκλησίας, η οποία δυστυχώς δεν συμπεριφέρεται ούτε ως αδελφή ούτε ως ορθόδοξη ούτε ως εκκλησία.

​ΑΠΕ

Ανασχηματισμός: Διορθωτικές αλλαγές με τρεις επιστροφές. Οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης

Την επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (στη θέση του Γιάννη Οικονόμου), τη μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αλλά και

Read More »

Σειρά επαφών και συναντήσεων από τον Αρχιεπισκόπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Θεσσαλονίκη

Με σειρά επαφών και συναντήσεων η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής υποδέχθηκε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας

Read More »