Φιλαδέλφεια ΗΠΑ: Ετήσια βραδιά Ελληνικής κληρονομιάς

​Η 7η Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, στο Citizens Bank Park της Φιλαδέλφειας πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ της γηπεδούχου Philadelphia Phillies και της Miami Marlins, ο οποίος έληξε με την 5-6 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

dsc 7273 2048x1165 orig

​Αν και οι αθλητές δεν μπόρεσαν να χαρίσουν στο κατάμεστο γήπεδο την χαρά της νίκης, εν τούτοις η ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης βίωσε ανεπανάληπτες στιγμές, όταν είδε την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον ύπατο πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ δημήτρη Κόκοτα, να λαμβάνουν την μπάλα από την μασκότ «The Phillie Phanatic» και να κηρύττουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον αγώνα.

dsc 7288 2048x1283 orig

Η πρωτοβουλία για την εν λόγω βραδιά ανήκει στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και τον πρόεδρό του Νίκο Λαρυγκάκη. Ξεκίνησε προ δέκα περίπου ετών και αποτέλεσε έναν θεσμό για την ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής. Τα δύο τελευταία χρόνια ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού και το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψαν και πάλι τα χαμόγελα.

Φωτογραφίες: Photobystellios.com
Κείμενο: Αnamniseis.net

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Γιώργος

Read More »

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Τουλάχιστον 20 άτομα στο νερό

Η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο έπεσε επάνω της, μετέδωσε την Τρίτη το Fox Baltimore. Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ πολλά οχήματα και

Read More »