Φιλαδέλφεια ΗΠΑ: Ετήσια βραδιά Ελληνικής κληρονομιάς

​Η 7η Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, στο Citizens Bank Park της Φιλαδέλφειας πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ της γηπεδούχου Philadelphia Phillies και της Miami Marlins, ο οποίος έληξε με την 5-6 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

dsc 7273 2048x1165 orig

​Αν και οι αθλητές δεν μπόρεσαν να χαρίσουν στο κατάμεστο γήπεδο την χαρά της νίκης, εν τούτοις η ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης βίωσε ανεπανάληπτες στιγμές, όταν είδε την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον ύπατο πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ δημήτρη Κόκοτα, να λαμβάνουν την μπάλα από την μασκότ «The Phillie Phanatic» και να κηρύττουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον αγώνα.

dsc 7288 2048x1283 orig

Η πρωτοβουλία για την εν λόγω βραδιά ανήκει στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και τον πρόεδρό του Νίκο Λαρυγκάκη. Ξεκίνησε προ δέκα περίπου ετών και αποτέλεσε έναν θεσμό για την ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής. Τα δύο τελευταία χρόνια ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού και το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψαν και πάλι τα χαμόγελα.

Φωτογραφίες: Photobystellios.com
Κείμενο: Αnamniseis.net

USA. WASHINGTON D.C – “DAUGHTERS OF PENELOPE” PANEL

USA. WASHINGTON D.C – “DAUGHTERS OF PENELOPE” PANEL   Κείμενο: Hellenic DNA Αφιέρωμα στις Ελληνοαμερικανίδες πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε συνεργασία με την

Read More »

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ GEORGE WASHINGTON UNIVERSITY ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αξιολόγησης καιΠιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στην κ. Κουβελιώτου,καθηγήτρια Αστροφυσικής στο

Read More »