Φιλαδέλφεια ΗΠΑ: Ετήσια βραδιά Ελληνικής κληρονομιάς

​Η 7η Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, στο Citizens Bank Park της Φιλαδέλφειας πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ της γηπεδούχου Philadelphia Phillies και της Miami Marlins, ο οποίος έληξε με την 5-6 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

dsc 7273 2048x1165 orig

​Αν και οι αθλητές δεν μπόρεσαν να χαρίσουν στο κατάμεστο γήπεδο την χαρά της νίκης, εν τούτοις η ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης βίωσε ανεπανάληπτες στιγμές, όταν είδε την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον ύπατο πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ δημήτρη Κόκοτα, να λαμβάνουν την μπάλα από την μασκότ «The Phillie Phanatic» και να κηρύττουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον αγώνα.

dsc 7288 2048x1283 orig

Η πρωτοβουλία για την εν λόγω βραδιά ανήκει στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και τον πρόεδρό του Νίκο Λαρυγκάκη. Ξεκίνησε προ δέκα περίπου ετών και αποτέλεσε έναν θεσμό για την ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής. Τα δύο τελευταία χρόνια ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού και το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψαν και πάλι τα χαμόγελα.

Φωτογραφίες: Photobystellios.com
Κείμενο: Αnamniseis.net

Η “AHEPA LEPANTO 1571” ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 196 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Μεσολόγγι και τις εορτές της Εξόδου τίμησε και φέτος η AHEPA, δια των αντιπροσώπων της, Αθλητικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ελλάδος κ. Βλαχογιάννη Αδάμ και του Τμήματος Hj-18 “AHEPA Lepanto

Read More »