Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. 20 χρόνια προσφοράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού

Δύο δεκαετίες γόνιμης παρουσίας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα και προσφοράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού γιορτάζει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρου Καΐρου την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023.

20 χρόνια λειτουργίας, υπό την αιγίδα της Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο και της Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Δύο δεκαετίες γόνιμης παρουσίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και προσφοράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού αλλά και στην ανάπτυξη των διαπολιτισμικών σχέσεων των δυο λαών, με εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με καλλιτέχνες, επιστήμονες και φορείς της Ελλάδος και της Αιγύπτου, καθώς και με χιλιάδες σπουδαστές της ελληνικής ως ξένης γλώσσας ή ως μητρικής, στο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, εγγυώνται ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


• Τα εγκαίνια των ριζικά ανακαινισμένων εγκαταστάσεών του, με την ευγενική χορηγία της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Αρχόντισσας και Πρέσβειρας του Απόδημου Ελληνισμού του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κας Αικατερίνης Μπελεφάντη Σοφιανού.


• Έκθεση ζωγραφικής της αναγνωρισμένης Ελληνίδας ζωγράφου Χριστίνας Παπούλια, με τιμητική συμμετοχή του μεγάλου Αιγύπτιου καλλιτέχνη και διανοούμενου, Wageeh Wahba.


• Ελληνική μουσική με τους Mohamed Hassouna, στο πιάνο, Björk Óskarsdóttir, στο βιολί και Δώρα Μάστακα στο σαξόφωνο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου , την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ώρα 19:00.

PAPAOULIA 1
Φωτογραφία: Πίνακας από την Έκθεση ζωγραφικής της αναγνωρισμένης Ελληνίδας ζωγράφου Χριστίνας Παπούλια.

O Ιωάννης Χρυσουλάκης, γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού παραμένει στο πόστο του

Ο ακούραστος γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Χρυσουλάκης επιβραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό για το έργο και παραμένει στο πόστο

Read More »

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια»

Ο αμερικανοκαναδός ηθοποιός και παραγωγός Μάθιου Πέρι, διάσημος αφού ενσάρκωσε τον Τσάντλερ Μπινγκ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» («Friends»), βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Read More »