56 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά φέτος. Και θα συνεχίζουν να αυξάνονται μέσα στο καλοκαίρι.

Το 2023 ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την Ελληνική οικονομία. Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσουν σημαντικά φέτος το 1 εκατομμύριο του 2022, καθώς οι μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές ενισχύουν το πτητικό τους πρόγραμμα προς την Ελλάδα. 

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Νωρίτερα από ποτέ, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη απευθείας πτήση και στο Ν. Αιγαίο -και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου– όπως προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Elafonisos island
Ελαφόνησος.

Προχωρούν όμως και οι συζητήσεις για νέες πτήσεις από χώρες όπως η Αυστραλία η Κίνα που το 2022 ήταν κλειστή λόγω των περιοριστικών μέτρων για την COVID-19.

Από την 1η Μαρτίου λοιπόν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου θα είναι έτοιμοι προκειμένου να υποδεχτούν τους ταξιδιώτες που θα έρχονται από νωρίς στη χώρα μας, σε ξενοδοχεία, καταλύματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Ο εμπορικός κόσμος και η πρωτογενής παραγωγή στηρίζουν και θα στηρίζονται από τον τουρισμό.

«Η Ελλάδα σήμερα αποτελεί περισσότερο από ποτέ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος της Philip Morris International για την Νοτιοαναλοτική Ευρώπη (Video)

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος της Philip Morris International (PMI) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τομέα ευθύνης τις 12 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Κροατία,

Read More »

12th Annual Capital Link Sustainability Forum

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, μετά από δύο χρόνια πανδημίας μεταφράστηκε σε μεγάλη συμμετοχή στελεχών για τη παρακολούθηση με φυσική παρουσία του 12th Annual Capital Link

Read More »