Ύψιστη Προτεραιότητα η προστασία του Ελληνισμού. Ο Σάββας Τσίβικος στην λαμπρή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ (Video)

Κείμενο – Φωτογραφίες: Φώτης Καλιαμπάκος, Πάνος Σατζόγλου.

Με μία λαμπρή εκδήλωση στην καρδιά της Αθήνας η ΑΧΕΠΑ γιόρτασε τα 100 χρόνια της ύπαρξής της και προσφορά της στην Ομογένεια των ΗΠΑ και τον Ελληνισμό. Την εκδήλωση στην κατάμεστη πολυτελή αίθουσα του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» προλόγισε ο κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος κύριος Χρήστος Καραπιπέρης. 

398241250 366948985993871 1952754041183597846 n
Ο κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος κύριος Χρήστος Καραπιπέρης.  Photo: Hellenic DNA

Ο κύριος Καραπιπέρης καλωσόρισε τους καλεσμένους που είχαν συρρεύσει από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και τις ΗΠΑ, και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην ΑΧΕΠΑ, στα εκατό χρόνια της ιστορίας της και το φιλανθρωπικό της έργο ενώ αναφέρθηκε στους προκατόχους τους και όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Ο κύριος Καραπιπέρης στη συνέχεια προσκάλεσε στο βήμα τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ κύριο Σάββα Τσίβικο, ο οποίος ταξίδεψε από την Αμερική για να παραβρεθεί στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Συγκινητικός ο Σάββας Τσίβικος

Ο Σάββας Τσίβικος δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στο κέντρο του Ελληνισμού όπως είπε και ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την παρουσία τους. Έκανε με υπερηφάνεια μια αναφορά στην ιστορία και τα πεπραγμένα της οργάνωσης, της σημαντικότερης όπως είπε οργάνωσης του Ελληνισμού εκτός των συνόρων. Στη συνέχεια παράλληλα με την πορεία και τα επιτεύγματα της οργάνωσης αναφέρθηκε και στα αντίστοιχα της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής, η οποία την εποχή της ίδρυσης της οργάνωσης αντιμετώπιζε το ρατσισμό, τον αποκλεισμό και μια σειρά άλλα προβλήματα, ενώ στη συνέχεια και χάρη στις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά των ομογενών και της ΑΧΕΠΑ, οι Έλληνες της Αμερικής πρωτοπορούν σε μια σειρά τομείς, όπως -ένα μόνο φωτεινό παράδειγμα – ο τομέας της Ιατρικής, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κύριος Τσίβικος καταχειροκροτούμενος, έφτασαν δύο φορές σε απόσταση αναπνοής από το Λευκό Οίκο και την Προεδρία της χώρας!

398044957 878321830470429 3895370036448015754 n 1
Από δεξιά: Ο Ύπατος Κυβερνήτης της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη. Photo: Hellenic DNA

Σάββας Τσίβικος: « Ύψιστη Προτεραιότητα η προστασία του Ελληνισμού»!

Εκθειάζοντας, όπως άλλωστε όλοι οι ομιλητές της βραδιάς το φιλανθρωπικό έργο της ΑΧΕΠΑ ο κύριος Τσίβικος θέλησε να τονίσει και μια άλλη διάσταση. Για να υπάρξει φιλανθρωπία, προώθηση της παιδείας και της ευημερίας απαραίτητη προυπόθεση είναι η προστασία του ελληνικού και του Κυπριακού κράτους από όλες και βέβαια από την εξ Ανατολών απειλές.

Ο κύριος Τσίβικος που κατάγεται από την Κύπρο δεν μπορούσε παρά να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μαρτυρική μεγαλόνησο και τα πενήντα (σε λίγους μήνες) χρόνια της παράνομης τουρκικής κατοχής. Η Κύπρος είναι το πείραμα, τα νησιά και η Θράκη ακολουθούν αν ο Ελληνισμός δεν προσέξει τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάββας Τσίβικος.

Κανένας εφησυχασμός δεν νοείται και δεν δικαιολογείται, συνέχισε. Στους ταραγμένους καιρούς, και βλέπουμε τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή μας, που ζούμε ο Ελληνισμός πρέπει να είναι έτοιμος να αποτρέψεις δυσάρεστες εξελίξεις και να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος. Η ΑΧΕΠΑ πρέπει και αυτή να έχει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του Ελληνισμού.

Και η συνεισφορά της στην προώθηση των ελληνικών δικαίων και συμφερόντων στις ΗΠΑ έχει υπάρξει σημαντική. «Δεν λέω ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων πολιτειών» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσίβικος, «σας λέω όμως από προσωπική πείρα ότι μπορούμε να την επηρεάσουμε, κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα»! 

398041538 379263674439055 7215721868738402445 n edited
Από αριστερά: Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Ύπατος Κυβερνήτης της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος και η Μάγια Στυλιανού, Διευθύντρια Ενεργιακών Υπηρεσιών, Εταιρικής Επικοινωνίας & Εταιρικής Ευθύνης της ELPEDISON. Photo: Hellenic DNA

Συγκινημένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Εμφανώς συγκινημένος, ιδιαίτερα και μετά από την ομιλία του Σάββα Τσίβικου, όπως είπε, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας χαιρετισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε προσωπικό τόνο αναφέρθηκε στις σχεδόν «μυθικές» διαστάσεις που είχε στα αυτιά του όταν ήταν παιδί στην κωμόπολη Αλεξάνδρεια της Μακεδονίας η λέξη ΑΧΕΠΑ, η οποία ακουγόταν στις δύσκολες στιγμές όπως είπε και αναφερόταν σε ένα από τα πρώτα και ακόμα και σήμερα πιο εμβληματικά φιλανθρωπικά έργα της οργάνωσης, το ομώνυμο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ακόμα και σήμερα, και πάλι με τη συμβολή τη ΑΧΕΠΑ, αλλά και πολλών παρόντων στην αίθουσα επιχειρηματιών, αλλά και ευρωπαϊκών κονδυλίων εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται. Ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τμήμα της αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων. Άλλωστε και τα έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, πέραν του εορταστικού της χαρακτήρα, προορίζονται για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκης. 

393985431 1362200071332663 181271537581236864 n
Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια η ομιλία έγινε περισσότερο πολιτική με τον κύριο Χρυσοχοΐδη να τονίζει το γεγονός ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, κάτι το οποίο είχε τονίσει και ο κύριος Τσίβικος νωρίτερα, με τον ίδιο να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που από την αρχή αντιτάχθηκε, με θυσίες όπως τόνισε, στον διάχυτο αντιαμερικανισμό που επηρέαζε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης και αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών τόσο στο επίπεδο της άμυνας, όσο και σε αυτό της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στην οποία ο ίδιος πρωτοστάτησε. 

397982294 293430290330395 677657719479914422 n
Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» Η αίθουσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η λαμπρή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ. Photo: Hellenic DNA

Στην συνέχεια το λόγο στο πόντιουμ της Μεγάλης Βρετανίας πήρε ο Κυβερνήτης της οργάνωσης στην Ευρώπη κ. Βασίλης Πετκίδης.

Ο Ύπατος Κυβερνήτης της Ευρώπης κ. Βασίλης Πετκίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η AHEPA έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υγεία, καθώς έχει υποστηρίξει ενεργά πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αύξηση των χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μέσα από εκπαιδευτικές εκστρατείες, που έχουν γίνει, αλλά και τη δημιουργία εξειδικευμένων κλινικών, η AHEPA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια σε διαδεδομένα ζητήματα υγείας προωθώντας μια υγιέστερη και πιο ενημερωμένη κοινωνία.

398500104 884085430004698 4925691026164585571 n
Ο Ύπατος Κυβερνήτης της Ευρώπης κ. Βασίλης Πετκίδης

Ιώνια Πύλη στο χρόνο!

Και αν τα εκατό χρόνια της ΑΧΕΠΑ είναι μια επέτειος που φέρνει χαρά και υπερηφάνεια στα μέλη της, τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που συμπληρώθηκαν πέρσι προσφέρονται μάλλον περισσότερο για στοχασμό και περισυλλογή, για το τι λάθη έγιναν ώστε ο Ελληνισμός να ξεριζωθεί από τις πατρογονικές του εστίες, στις οποίες άνθισε για σειρά χιλιετιών. Εκατό χρόνια από το χαμό της Ιωνίας και των ανείπωτο πόνο των εκατομμυρίων θυμάτων, νεκρών, τραυματιών και προσφύγων η ΑΧΕΠΑ θέλησε να τιμήσει τη μνήμη τους. Ο συνθέτης και μέλος της οργάνωσης Θάνος Γεωργουλάς συνέθεσε μια σειρά τραγουδιών και συνόδευσε μουσικά την αφήγηση μια ενιαίας και πρωτότυπης παράστασης, με του στίχους των τραγουδιών και τα κείμενα της αφήγησης να ανήκουν στον Κώστα Τερζάκη. Η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης με τον χαρακτηριστικό τίτλο: “Ιωνία: Πύλη στο χρόνο” έγινε στις 7 Οκτωβρίου αρχαίο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

371481543 1027265675163834 6182549430090409518 n
Ο συνθέτης και μέλος της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Θάνος Γεωργουλάς με την Δήμητρα Σταθοπούλου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Photo: Hellenic DNA

Ο Κώστας Τερζάκης αναφέρθηκε με πάθος στο έργο αυτό, ευχαρίστησε την οργάνωση για την υποστήριξη της και συνόδευσε με την αφήγησή του τόσο μια σειρά εικόνων από την πρωτότυπη παράσταση, όσο και την ζωντανή ερμηνεία κάποιων από τραγούδια της από δύο διακεκριμένους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού τη Δήμητρα Σταθοπούλου και το Γεράσιμο Ανδρεάτο, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν. Τους συνόδευε στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης Θάνος Γεωργουλάς, ο οποίος στη συνέχεια βραβεύτηκε από την ΑΧΕΠΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απονέμει το βραβείο και τον ίδιο να κάνει μια σύντομη αναφορά στο έργο του- αναφορά στην πρόσφατα τραγικά πάθη του Ελληνισμού. 

398276658 361155026286847 7040346692443046127 n
Δύο διακεκριμένοι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού, η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Photo: Hellenic DNA

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στον πρόεδρο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για την προσφορά του στο χώρο της Υγείας και την περίοδο της πανδημίας και τη διακεκριμένη και για τη φιλανθρωπική της δράση επιχειρηματία της συμπρωτεύουσας αλλά και πρώτης γυναίκας προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου.

Η κυρία Εφραίμογλου είναι επίσης Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

396831466 1144573489854276 2114738438956519354 n edited
Η κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Photo: Hellenic DNA

Υψηλοί Προσκεκλημένοι

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων μελών της ΑΧΕΠΑ, πρώην και πρώην κυβερνητών και προέδρων, ο Ύπατος Κυβερνήτης της οργάνωσης κ. Σάββας Τσίβικος, ο οποίος ταξίδεψε για το σκοπό αυτό από τις ΗΠΑ, ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα Χρήστος Καραπιπέρης, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης Χρήστος Πειστικός, η  Κατερίνα Κάραλη, Διευθύντρια Ρυθμιστικών Θεμάτων της ELPEDISON, η δημοσιογράφος της TV 100 Ναυσικά Γκράτσιου και ο συζυγός της Περικλής Φόρογλου, καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο ΑΠΘ, μέλος των ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

386894884 357542866752526 7707547405076871238 n
Από αριστερά: O πρώην πρόεδρος του παραρτήματος ΑΧΕΠΑ θεσσαλονίκης Ιωάννης Κοττάς, ο νυν πρόεδρος του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης Χρήστος Πειστικός, η δικηγόρος Μάρθα Πασσαλίδη και ο επιχειρηματίας, Εμμανουήλ Στάμος. Photo: Hellenic DNA
397113551 3540551619589263 5408860659290445145 n 1
Η διακεκριμένη δημοσιογράφος της TV 100 Ναυσικά Γκράτσιου, με τον Περικλή Φόρογλου, καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο ΑΠΘ, μέλος της ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Photo: Hellenic DNA

Τον πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε,όπως προανεφέραμε, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παρευρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, γνωστός για τις στενές σχέσεις του με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, Θανάσης Παπαθανάσης. Παρών από το κυβερνών κόμμα και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. 

396837577 354986713773416 9072588337142513692 n
Από αριστερά: O υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, και ο Ύπατος Κυβερνήτης της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος. Photo: Hellenic DNA
387645824 884195329529328 5182334107097862722 n
O βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης. Photo: Hellenic DNA.

Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο ίδιος ο αρχηγός της και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεδομένης και της δικής του ασφαλώς σχέσης με την ομογένεια από την οποία προέρχεται. Τον συνόδευσαν η Δώρα Αυγέρη, Εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλης Καπνισάκης.

387645567 878859010582695 4448949511142393861 n
Η Δώρα Αυγέρη, Εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλη Καπνισάκη. Photo: Hellenic DNA.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην εκδήλωση και να τιμήσει την ΑΧΕΠΑ έφυγε εσπευσμένα από παρουσίαση βιβλίου στην οποία ήταν ομιλητής με αποτέλεσμα προς στιγμήν να δημιουργηθεί σύγχυση και συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ως προς τα κίνητρα της πρόωσης αποχώρησής του, κάτι όμως που δεν είχε βέβαια καμία βάση, αφού η παρουσία του στο γκαλά της ΑΧΕΠΑ ήταν προγραμματισμένη. 

396801457 831610795318494 404923448087238373 n 1
Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» Η αίθουσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η λαμπρή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ. Photo: Hellenic DNA

Τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Αιδεσμιολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος Χρυσόπουλος Αρχιερατικός Επίτροπος της Α Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

E41A1158
Ο Αιδεσμιολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος Χρυσόπουλος.

Κλείνοντας να προσθέσουμε πως την άριστη επιμέλεια της διοργάνωσης αυτού του πετυχημένου GALA, την είχε η εταιρία Alpha Marketing, με πρόεδρο τον κ. Τάσο Γούσιο.

Παρουσιάστρια της βραδιάς η δημοσιογράφος του Alpha TV, Έφη Μπαρμπάτση.

404060268 730913092266202 5466208816011962075 n
Από αριστερα: O κ. Τάσος Γούσιος Πρόεδρος της εταιρίας Alpha Marketing, η Μίνα Τολίδου διευθύντρια της εταιρίας Alpha Marketing, η παρουσιάστρια της βραδιάς, η δημοσιογράφος του Alpha TV, Έφη Μπαρμπάτση και ο Ύπατος Κυβερνήτης της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν στην εκδήλωση:

Τα Βραβεία Αριστείας ΑΧΕΠΑ, από φέτος απονέμονται σε μέλη της οργάνωσης, για την κοινωνική προσφορά τους και για τις επιτυχίες τους μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Γεωργουλάς Θάνος (Πολιτισμός)

Για την πολύτιμη συνεισφορά του, στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης

375769825 1055774952121204 1638084255983139978 n

Παντελιάδης Παναγιώτης (Υγεία)
Για την αφοσίωση και την εξαιρετική συνεισφορά του στη βελτίωση και προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το Βραβείο Αριστείας ΑΧΕΠΑ για τον Τομέα της Υγείας απένειμε ο Κυβερνήτης κ. Χρήστος Καραπιπέρης.

399143140 2368678346657276 6677154257518022738 n

Σπανίδης Αναστάσιος (Επιχειρηματικότητα)
Το Βραβείο αριστείας ΑΧΕΠΑ στην επιχειρηματικότητα απένειμε ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης κ. Βασίλης Πετκίδης.

E41A1950 1

Βραβεία Κοινωνικής Προσφοράς.

Απονομή βραβείων σε καταξιωμένους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο.

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το βραβείο απένειμε ο Ανώτερος πρόεδρος κ. Σάββας Τσίβικος.

E41A2174

Κ. Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος Καναδά κ. Μανώλης Κώνστας.

E41A2204

Δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες των:

Κ. Τσίβικου ,Κ. Εφραίμογλου, Κ. Χρυσοχοϊδη, Κ. Καραπιπέρη, Κ. Κασελάκη.

Δημοσιογραφική αποστολή στην Αθήνα: Φώτης Καλιαμπάκος – Πάνος Σατζόγλου.

Ν.Παγώνης. «Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς για το 2023», από την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (Video)

Σε κλίμα διάχυτης χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση βράβευσης ως «Έλληνα Ομογενή της Χρονιάς για το 2023», του συγγραφέα και επί

Read More »

Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη να λειτουργήσει στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

«Η απόφαση των τουρκικών Αρχών να μη χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μία εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη

Read More »