H “AHEPA” και οι “Θυγατέρες της Πηνελόπης”, στην Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Πάνος Σατζόγλου.

Η ηγεσία της οργάνωσης ΑΗΕΠΑ με επικεφαλής τον νέο ύπατο κυβερνήτη της Αμερικής, Σάββα Τσίβικο, βρέθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της παρουσίας του εδώ, ήταν η επαφή με μέλη και προέδρους των ΑΗΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συναντήσεις με αλλά τμήματα της οργάνωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

IMG 2596
Η ηγεσία της οργάνωσης με επικεφαλής τον νέο ύπατο κυβερνήτη της Αμερικής, Σάββα Τσίβικο, στη Θεσσαλονίκη με προέδρους και μέλη των ΑΗΕΠΑ από όλη τη Ελλάδα και όχι μόνο.

Το πρώτο βράδυ, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου που έφτασε από την Κύπρο απευθείας στην Θεσσαλονίκη, ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA Ο Σάββας Τσίβικος, βρέθηκε σε μια συνάντηση γνωριμίας στην Νέα Ραιδεστό, με τον πρόεδρο του τμήματος AHEPA HJ-03 Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος ο Μέγας, Χρήστο Πειστικό, τον πρόεδρο της ΑΗΕΠΑ Ελλάδος κ. Χρήστο Καραπιπέρη, τον Νίκο Καρακώστα, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA, τον πρόξενο της Ουρουγουάης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μέλος των ΑΗΕΠΑ στο Βερολίνο, Χρήστο Καζαντζή, τον πρόεδρο της ομάδας διαχείρισης κρίσεων Κώστα Φεζούδη, τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΗΕΠΑ στην Ουάσινγκτον Βασίλη Μωισιάδη, τον Τέως Κυβερνήτη Καναδά Χρήστο Αργυρίου, τον τέως Ύπατο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Στέλιο Κυριμλή, τον Κώστα Γκιουλέκα μέλος της ΑΗΕΡΑ και Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και και πολλά νέα και παλιά μέλη των ΑΗΕΠΑ στην Ελλάδα.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Η ηγεσία της οργάνωσης με επικεφαλής τον νέο ύπατο κυβερνήτη της Αμερικής, Σάββα Τσίβικο, επισκέφθηκαν την 87η Διεθνή Έκθεση, στην οποία συμμετέχει και ο οργανισμός ΑΗΕΠΑ αλλά και το νοσοκομείο ΑΗΕΠΑ για το οποίο μαζεύονται εδώ και καιρό χρήματα για να ανακαινιστεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Προπαιδευτικής Κλινικής.

IMG 2615
Από αριστερά – ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΗΕΠΑ στην Ουάσινγκτον Βασίλης Μωισιάδης, ο Τέως Κυβερνήτης Καναδά Χρήστος Αργυρίου, ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος και ο πρόξενος της Ουρουγουάης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μέλος των ΑΗΕΠΑ στο Βερολίνο, Χρήστος Καζαντζής / Photo: Hellenic DNA

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε δεξίωση στο εστιατόριο Εύξινος στην Καλαμαριά, με μέλη των ΑΗΕΠΑ από Θεσσαλονίκη αλλά και μέλη, της γυναικείας οργάνωσης της “οικογένειας” της AHEPA, οι “Θυγατέρες της Πηνελόπης”. Εκεί παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Έλενα Σαβιολάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια των DOP και η Liaison των Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδος, Μαρία Σοφιανού.

saviolaki r
Έλενα Σαβιολάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια των DOP / Photo: Hellenic DNA
maria
H Liaison των Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδος, Μαρία Σοφιανού. / Photo: Hellenic DNA

Εκεί συζητήσαν όλοι μαζί για τις προσπάθειες ενίσχυσης των περιοχών που έχουν πληγεί από φωτιές και από πλημμύρες, με σκοπό να μαζευτούν 250.000 δολάρια για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών.

IMG 2606
O νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA Ο Σάββας Τσίβικος και ο τέως Ύπατος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Στέλιος Κυριμλής. / Photo: Hellenic DNA

Τα τμήματά των ΑΗΕΠΑ άλλωστε σε αυτές τις περιοχές είναι στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα, προσφέροντας τρόφιμα και πόσιμο νερό στους πληγέντες. Ο Σάββας Τσίβικος μίλησε ακόμη στα μέλη των ΑΗΕΠΑ και για το 102ο Ετήσιο Συνέδριο που για πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2024 στην Κύπρο.

Όσοι εντάσσονται στις οργανώσεις AHEPA είναι κυρίως Ελληνοαμερικανοί, Ελληνες και Κύπριοι της Διασποράς και γηγενείς Έλληνες. Αριθμώντας σχεδόν 20.000 μέλη είναι η μεγαλύτερη κοινοτική ελληνοαμερικανική οργάνωση. Οι κινητήριες δυνάμεις αυτών των ανθρώπων, είναι η αγάπη για τον άνθρωπο, δηλαδή η φιλανθρωπία και η νοσταλγία της πατρίδας.

IMG 2609 2
Από αριστερά – ο πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-03 Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος ο Μέγας, Χρήστος Πειστικός, ο πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ Ελλάδος κ. Χρήστος Καραπιπέρης και ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA Ο Σάββας Τσίβικος. / Photo: Hellenic DNA

Να προσθέσουμε τέλος πως ο Σάββας Τσίβικος, εκλέχτηκε παμψηφεί το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Λας Βέγκας ως ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA.

Ο Σάββας Τσίβικος είναι ένα από τα πιο δυναμικά και προβεβλημένα στελέχη της ομογένειας της Αμερικής, έχει διατελέσει πρόεδρός στον Παμπάφιο Σύνδεσμο Αμερικής, στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Είναι μέλος της Ηγεσίας των 100, και στέλεχος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ ζει στην Νέα Υόρκη και έχει βραβευτεί στο παρελθόν από οργανισμούς της ομογένειας, την Ελληνική Εκκλησία, την Αμερικανική Πολιτεία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

IMG 2621
Τα μέλη του τμήματος AHEPA HJ-03 Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος ο Μέγας. / Photo: Hellenic DNA

“AHEPA CUP 2022” Beach volleyball

Όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσει το “AHEPA CUP 2022” Beach volleyball tournament στη Ναύπακτο το τριήμερο 29-31 Ιουλίου. Tην Παρασκευή 29 Ιουλίου προγραμματίζονται οι

Read More »