Ο Αλεξάντερ Πέιν, η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και η Ευα Νάθενα, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Video)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (AISFF), έριξε την αυλαία της φετινής εντυπωσιακής 3η διοργάνωσης την Κυριακή 30 Ιουνίου στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου στο Αίγιο.

Κεντρικό θέμα της φετινής Aχαϊκής κινηματογραφικής γιορτής ήταν το «Γυναικείο Βλέμμα», ενώ στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτης της μεγάλης επιτυχίας του περασμένου χειμώνα «Φόνισσα», Εύα Νάθενα, κι ένας διάσημος Έλληνας «διεθνής» που έλκει την καταγωγή του από το Αίγιο, ο τιμημένος με δύο Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, με καταγωγή από το Αίγιο, τιμήσε με την παρουσία του το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου και στα Παλαια Σφαγεία Αιγίου.

22
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (AISFF), έριξε την αυλαία της φετινής εντυπωσιακής 3η διοργάνωσης. (Photo: Hellenic DNA)

Βραβευμένος με 2 Όσκαρ, 2 BAFTA και 2 Χρυσές Σφαίρες, ο Αλεξάντερ Πέιν εντοπίζει το κινηματογραφικό του ενδιαφέρον σε λιτές αφηγήσεις με μια βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση.

Σε πολλές περιπτώσεις με αυτοβιογραφικά στοιχεία, και πάντα με την προσωπική του ματιά, οι ταινίες του Πέιν ασχολούνται με σημαντικά θέματα, εισάγοντας χιουμοριστικά στοιχεία και δημιουργώντας συγκλονιστικές συγκινητικές στιγμές.

Πλαγίως (2004), Οι απόγονοι (2011) και η αριστουργηματική Νεμπράσκα (2013) είναι λίγες μόνο από τις ταινίες σε μια σημαντική φιλμογραφία που καταφέρνει να συνδυάσει το σινεμά του δημιουργού και τον mainstream κινηματογράφο.

Ο Αλεξάντερ Πέιν έχει συνεργαστεί με μεγάλους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Λόρα Ντέρν, η Ρις Γουίδερσπουν και ο Πολ Τζιαμάτι, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην τελευταία του ταινία, Τα Παιδιά του Χειμώνα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» υποδέχθηκε τον αγαπημένο σκηνοθέτη στην Τελετή Λήξης όπου βραβεύθηκε για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Μετά το τέλος της απονομής των βραβείων ακολούθησε η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Φόνισσα» με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Εύα Νάθενα, να απαντούν στα ερωτήματα του κοινού.

Δείτε το βίντεο του Hellenic DNA από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»