Αυστραλία. Στην καρδιά της Μελβούρνης, για 36η χρονιά το φεστιβάλ “Αντίποδες”

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, με αφορμή το φεστιβάλ “Αντίποδες” το οποίο θα λάβει χώρα για 36η χρονιά στην καρδιά της Μελβούρνης, στην Lonsdale Street, το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Φεβρουαρίου.

“Αυτό το Σαββατοκύριακο η Μελβούρνη ντύνεται στα γαλανόλευκα. Μιλάμε για ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει περισσότερους από 600 καλλιτέχνες, 90 περίπτερα, τρεις εξέδρες, χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, θέατρα, φαγητό και πολλά άλλα”, δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης, σημειώνοντας πως πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ στη Μελβούρνη που κλείνει το κέντρο της πόλης για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, από το φεστιβάλ αναμένεται να περάσουν 100-150 χιλιάδες επισκέπτες, που οι περισσότεροι δεν έχουν ελληνική καταγωγή αλλά έχουν αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό, τον χορό, τη μουσική και όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν την πατρίδα μας.

“Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αγάπη όπου η καρδιά της Μελβούρνης θα χτυπά σε ελληνικούς ρυθμούς”, σημείωσε.

Να προσθέσουμε πως οι «Αντίποδες» το γνωστό ελληνικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Μελβούρνης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες εκδηλώσεις που φιλοξενεί η αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Μουσικά και θεατρικά σχήματα μεταφέρουν ήχους και εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ την τιμητική της έχει φυσικά η ελληνική κουζίνα με το σουβλάκι, τις σεφταλιές, κάθε λογής παραδοσιακά εδέσματα καθώς και ελληνικά προϊόντα ενώ φυσικά δεν λείπουν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν για την ημέρα με την εμφάνιση της αγαπημένης από την ομογένεια Ελληνίδας τραγούδιστριας Μελίνας Ασλανίδου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από το πρωί έως το βράδυ της Κυριακής με δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις,, θεατρικές παραστάσεις και πλήθος από δρώμενα της ελληνικής παράδοσης όπως οι «Μωμόγεροι» που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα.

ANTIPODES4

Η κατάρα του Τιτανικού. Ποιοι είναι οι 5 επιβαίνοντες στο τουριστικό υποβρύχιο που χάθηκε βουτώντας για τον Τιτανικό.

Μοιάζει με ταινία τρόμου που θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η κατάρα του Τιτανικού». Είναι όμως μια ανατριχιαστική πραγματικότητα. Πέντε άνδρες παγιδευμένοι μέσα σε έναν

Read More »