Νέα Υόρκη. Έφυγε από την ζωή ο ομογενής Νίκος Ανδριώτης. (Video)

Νέα Υόρκη. Αστόρια.

Απεβίωσε ο Νίκος Ανδριώτης σε ηλικία 82 ετών, στο νοσοκομείο Mount Sinai του Queens όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Ο Ν. Ανδριώτης κατάγονταν από το χωριό Νικιά της Νισύρου και σε ηλικία 16 ετών το 1956, μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Σε μικρή ηλικία, δούλεψε σκληρά και κατάφερε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

Ήταν ένας άνθρωπος που κράτησε ψηλά την σημαία του Ελληνικού πολιτισμού, των γραμμάτων και της ορθοδοξίας στην Αμερική.

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής Παιδείας.

Το βίντεο είναι από το 2022 στο Ελληνικό σχολείο και στην ιστορική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, στην οποία διατέλεσε πρόεδρος κατά το διάστημα 1976 – 1982 και για αρκετά χρόνια προήδρευσε της Σχολικής Επιτροπής.

Ο Νίκος Ανδριώτης μίλησε στο Hellenic DNA στις 8 Μαρτίου του 2020, στην εκδήλωση για την 72η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Photo – Video: Hellenic DNA

Το  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  και το Teatro Grattacielo παρουσιάζουν τη La Vestale του G. Spontini, γιορτάζοντας την 100η επέτειο της Μαρίας Κάλλας

Νέα Υόρκη – Το Teatro Grattacielo, που έχει αποκτήσει φήμη για τη δέσμευσή του στην παρουσίαση όπερας θησαυρών, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το έργο “La Vestale”

Read More »

Νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines. Eκδήλωση του ΕΟΤ στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγου

Εκδήλωση προώθησης και προβολής της Ελλάδας, με αφορμή την εναρκτήρια πτήση του νέου δρομολογίου Σικάγο-Αθήνα από την αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines, διοργάνωσε την προηγούμενη

Read More »