Το Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) παρουσίασε το όραμά του στην εκδήλωση “Game Changer”

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο παρουσίασε μέσω του Charles Antetokounmpo Family Foundaition το φιλανθρωπικό όραμά της, στηρίζοντας έμπρακτα της μη προνομιούχες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο παρουσίασε το όραμά της για το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) στην εκδήλωση “Game Changer”, με στόχο να στηρίξει έμπρακτα νέους και οικογένειες που προέρχονται από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκε 1 εκατ. ευρώ, χάρη στην υποστήριξη πολιτών και εταιρειών που συμμερίζονται το όραμα του CAFF.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια συμβολική ημερομηνία για την οικογένεια, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2023, δέκα χρόνια μετά την ημέρα που ένα άγνωστο αγόρι από την Ελλάδα έγινε μέλος των Milwaukee Bucks. Δέκα χρόνια μετά, δύο φορές MVP και πλέον πρωταθλητής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέλφια του Θανάση, Κώστα, Alex, Francis και τη μητέρα τους Veronica θέλουν να βοηθήσουν κάθε συνάνθρωπο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που τον αποτρέπει από το να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του.

Το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF) είναι ένα παγκόσμιο ίδρυμα που παρέχει τους απαραίτητους πόρους, τη χρηματοδότηση και μια πλατφόρμα που στηρίζει τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Την εκδήλωση “Game Changer” τίμησαν με την παρουσία, τις δηλώσεις και την υποστήριξη τους η Υφυπουργός Παιδείας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριος Γιώργος Τσούνης. Το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης “Game Changer” περιλάμβανε, εκτός από υψηλούς προσκεκλημένους, μία λαμπερή ζωντανή εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου.

Atetokounmpo antonis remos
Το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης “Game Changer” περιλάμβανε, εκτός από υψηλούς προσκεκλημένους, μία λαμπερή ζωντανή εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Veronica Αντετοκούνμπο από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ, με το Διεθνές Βραβείο Μητρότητας. Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο χειροκρότησαν θερμά τη μητέρα τους και δήλωσαν ότι χρωστάνε τα πάντα στους γονείς τους, καθώς είναι η κληρονομιά των γονιών τους, διατηρώντας τις αξίες που τους μετέδωσαν: «Ο πατέρας μας, μας έμαθε να μην είμαστε εγωκεντρικοί και να βάζουμε πρώτα τους άλλους, βλέποντας τη ζωή κι από τη δική τους οπτική. Γι’ αυτό τον λόγο, ονομάσαμε το Ίδρυμα με το όνομα του, ως φόρο τιμής αλλά και ως πρόκληση να φτάσει το έργο μας το επίπεδο του δικού του.» Ο Γιάννης και ο Θανάσης ευχαρίστησαν τους προσκεκλημένους και τους κάλεσαν να στηρίξουν την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια καλύτερη και συμπεριληπτική κοινωνία.

antetokounmpo brothers
Ο Γιάννης, ο Θανάσης και τα υπόλοιπα αδέλφια Αντετοκούνμπο, μιλώντας εκ μέρους του Ιδρύματος, ξεδίπλωσαν το όνειρο τους.

Όραμα του Ιδρύματος είναι η δημιουργία κοινοτικών κέντρων, που θα προσφέρουν ρουχισμό, τρόφιμα, νομικές και επαγγελματικές συμβουλές, και εκπαίδευση σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μιλώντας εκ μέρους του Ιδρύματος, ξεδίπλωσαν το όνειρο τους. Ο Γιάννης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους όσους τις έχουν ανάγκη για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Μέσα από το CAFF δημιουργούμε τα κοινοτικά κέντρα, για τους νέους και τις οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθεια μας, με στόχο να την παρέχουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ονειρευόμαστε αυτά τα κοινοτικά κέντρα να γίνουν ένας «φάρος» για την κοινωνία μας.»

Φιλαδέλφεια. Tελετάρχης στην παρέλαση ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Γιώργος Τσούνης

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια με τελετάρχη τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ

Read More »

Φλόριντα: Το “The Residences” είναι το νέο επιχειρηματικό πλάνο αξίας $252 εκατ. του Τζον Κατσιματίδης

Ο Έλληνας μεγιστάνας που πριν από κάποια χρόνια, προσπάθησε να αγοράσει το Χίλτον της Αθήνας σήμερα αναδεικνύεται ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των

Read More »