Νίκος Χριστοδουλίδης: “Η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή” 

Δελφοί, 28 Απριλίου 2023 – «Για εμάς η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Η συνέχιση του προβλήματος είναι καταστροφική για τον Κυπριακό λαό, θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε νέες συζητήσεις» τόνισε σε συζήτηση με τον εκδότη της Real News Νίκο Χατζηνικολάου.

christodoulidiis
Από αριστερά: Νίκος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας – Νίκος Χατζηνικολάου, Real News (Photo: Eurokinisi)

«Σε αυτό το πλαίσιο προσεγγίζουμε τη νέα προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μία θετική ατζέντα σε σχέση με την Τουρκία. Με την ΕΕ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πάντα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο στόχος για επίλυση του Κυπριακού είναι εφικτός» προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Μας ενδιαφέρουν πολύ οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία,  ελπίζουμε να υπάρξει σταθερότητα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, να υπάρξουν σταθερές κυβερνήσεις.»

Νωρίτερα από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της Κύπρου διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η διασύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων με την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό έχει ζητήσει το διορισμό από την ΕΕ πολιτικής προσωπικότητας που θα αναλάβει τα ηνία αυτής της προσπάθειας.

«Δε θέλουμε οι πολίτες της Κύπρου να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας όπως είναι σήμερα, αφού στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά αποθέματα της ΝΑ Ευρώπης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε: «Περιμένουμε περισσότερη στήριξη από την ΕΕ για να αξιοποιήσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να καλύψει 15% – 16% των ευρωπαϊκών αναγκών τα επόμενα 25 χρόνια.»

Ελπιδοφόρος: Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία που φέρνει στη σκέψη μας το αυθόρμητο και αναπάντητο ερώτημα ”γιατί”

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της οποίας είναι μέλος. Χθες,

Read More »

Eν Χορδαίς & Οργάνοις

Στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με πρωτοβουλία του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη συμβολή πολλών φίλων, χορηγών αλλά και της

Read More »