Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών της Κύπρου

Η καταμέτρηση των ψήφων για τον Β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο ολοκληρώθηκε, με το Νίκο Χριστοδουλίδη να είναι ο μεγάλος νικητής και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου εξασφάλισε το 51,91% των ψήφων στη μάχη της κάλπης, με τον αντίπαλό του, Ανδρέα Μαυρογιάννη, να συγκεντρώνει ποσοστό 48,09%.

χριστοδουλιδης
Νίκος Χριστοδουλίδης ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με το που έγινε γνωστή η νίκη του Νίκου Χριστοδουλίδη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε άμεσα με τον νεοεκλεγέντα ομόλογό της, της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του. Μάλιστα, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα μόλις του το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης χθες συνομίλησε επίσης με τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κ.ά.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε το 1973, ενώ την 1η Μαρτίου το 2018 διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι την παραίτησή του, στις 11 Ιανουαρίου 2022, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Είναι νυμφευμένος με τη Φιλίππα Καρσερά, με την οποία έχει τέσσερις κόρες, την Ιωάννα, την Αικατερίνη, τη Δέσποινα-Μαρία και τη Φοίβη.

χριστοδοθλιδισ1
Νίκος Χριστοδουλίδης ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.