Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Jharkhand Rai, Ranchi στην Ινδία ο Γ. Χρυσουλάκης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Jharkhand Rai, Ranchi στην Ινδία, αναγορεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.

1

Το Πανεπιστήμιο Jharkhand Rai, Ranchi τίμησε τον κ. Χρυσουλάκη σε αναγνώριση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής πορείας του και της ενασχόλησης του, επί σειρά δεκαετιών, με τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, την έρευνα και την επιστήμη, μέσα από σημαντικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης τιμήθηκε και για την προσφορά του στον πολιτισμό και για την ενδυνάμωση των Ελληνοινδικών σχέσεων, όπως ανέφερε η Πρύτανης στην ομιλία της.

3

Στην ομιλία του κατά την τελετή αναγόρευσης, ο κ. Χρυσουλάκης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο και τις Dr Harbeen Arora Rai, Chancellor  και Dr Savita Sengar, Vice-Chancellor, για την τιμητική διάκριση και δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις και δυνάμεις του για την ενίσχυση της πολύπλευρης και αμοιβαία εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. 

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας, “……οι δύο χώρες, Ινδία και Ελλάδα, αντιπροσωπεύουν δύο αρχαίους πολιτισμούς. Αν και τα κράτη καθιέρωσαν τις σύγχρονες διπλωματικές τους σχέσεις το 1950, οι λαοί συνδέονται στενά από την Αρχαιότητα.

2

Οι δύο πολιτισμοί συναντήθηκαν μέσω του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος στην πορεία του προς την Ανατολή πέρασε και στις παρυφές του ινδικού κόσμου. Εκείνη η πρώτη συνάντηση Ανατολής και Δύσης, μια από τις πιο γόνιμες περιπτώσεις διαπολιτισμικής επικοινωνίας, γέννησε ένα μοναδικό πολιτιστικό επίτευγμα, πνευματικά παρόν για πολλούς αιώνες, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά παραδείγματα πολιτισμικού υβριδισμού μεταξύ Ελληνισμού και ανατολικών παραδόσεων….”.

Δεντροφύτευση στον Αβαντα με αφορμή την συμπλήρωση των 130 ετών λειτουργίας του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης (Video)

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν για ένα τριήμερο μαθητές από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, οι οποίοι γνώρισαν την πόλη και τις γύρω περιοχές,

Read More »