Ουάσινγκτον. Το επίπεδο των διμερών σχέσεων είναι το καλύτερο που έχει υπάρξει. Δηλώσεις Γεραπετρίτη, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Άντονι Μπλίνκεν

Στην Ουάσιγκτον, βρίσκεται ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ολόκληρη η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ:

«Βρισκόμαστε εδώ, στο πλαίσιο του πέμπτου Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, τον κ. Antony Blinken, το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, το καλύτερο επίπεδο που έχει υπάρξει στη σχέση των δύο χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν, διά του Υπουργού Εξωτερικών, την ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα για την εξωτερική πολιτική αρχών την οποία ασκεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με έναν ισχυρό λόγο, με ένα δυνατό διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο επενδύει στην ειρήνη και στην ευημερία των λαών.

Συζητήσαμε για τα μεγάλα περιφερειακά θέματα, την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Υπάρχει μια σημαντική κινητικότητα στη Μέση Ανατολή, έτσι ώστε να υπάρχει παύση των εχθροπραξιών, η οποία θα οδηγήσει σε μια οριστική λύση για να σταματήσει η ανθρωπιστική διολίσθηση, η οποία υφίσταται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή.

Ανέδειξα επιπλέον στον κύριο Blinken, το ζήτημα του Κυπριακού, με την ευκαιρία ιδιαιτέρως της ανάληψης καθηκόντων από την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για μία ευκαιρία να αναδειχθεί εκ νέου το Κυπριακό ζήτημα και να μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε μία βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

(AP Photo/Kevin Wolf)

Πηγή: Ertnews

Ουάσιγκτον. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην αμερικανική πρωτεύουσα. (Video)

Ο ρόλος της εκπαιδευτικής συνεργασίας ως πυλώνα για τη περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Read More »

USA. Washington D.C. – “Daughters of Penelope” Panel

    Κείμενο: Hellenic DNA Αφιέρωμα στις Ελληνοαμερικανίδες πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε συνεργασία με την γυναικεία οργάνωση των ΑΧΕΠΑ, “Οι Θυγατέρες της

Read More »