Τραπεζούντα. Παναγία Σουμελά: Δόθηκε τελικά άδεια για να λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη, απόψε δόθηκε η προφορική έγκριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου ο κ. Βαρθολομαίος να τελέσει κανονικά τη θεία λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά.

IMG 0385 1
Δεκαπενταύγουστος 2022 στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Photo: Hellenic DNA

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών θα επιδοθεί και γραπτώς στο Φανάρι η απόφαση των τουρκικών αρχών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να μεταβεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παναγία του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο για να τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία, όπως κάθε χρόνο.

Προηγουμένως, στις 20 Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημα για τέλεση φέτος της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Πηγή: Ethnos.gr

Photos: Hellenic DNA

Νέα Υόρκη. Κάπιταλ Λινκ. O Νικόλαος Τσάκος μίλησε για τον ναυτιλιακό κολοσσό που δημιούργησε και την σημερινή διεθνή κατάσταση

Τα τριάντα χρόνια της Tsakos Energy Navigation στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο του ναυτιλιακού Κάπιταλ Λινκ. Ρεπορτάζ για το Hellenic DNA: Φώτης Καλιαμπάκος.

Read More »