Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Γ. Τσούνης: Οι Αμερικανοί έχουν ανακαλύψει την Ελλάδα και είναι γι’ αυτούς ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο

Πιέζουμε για αύξηση των πτήσεων από ΗΠΑ προς Ελλάδα αλλά και στην Θεσσαλονίκη.
Με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να περιλαμβάνεται στους πιθανούς προορισμούς, λόγω και της γειτνίασης της πόλης με χώρες των Βαλκανίων,προτάσεις για αύξηση των πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα βρίσκονται υπό συζήτηση.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Τζ. Τσούνης, μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη», που διοργάνωσαν το Travel.gr σε συνεργασία με το Protothema.gr στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Τζ. Τσούνης, εξήγησε πως υπάρχει ανάγκη για πολύ περισσότερες πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης αεροπλάνων και της ακόμη μεγαλύτερης έλλειψης πιλότων, δε διευκολύνει την ευόδωση των σχεδίων, όμως «έχουμε περάσει από μια δεκαετία και μια κρίση όπου δεν υπήρχε ούτε μία απευθείας πτήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, ενώ σήμερα υπάρχουν 11 καθημερινά».

IMG 7720
Ο πρέσβης Γ. Τσούνης, παρατήρησε πως ενώ οι Αμερικανοί έχουν ανακαλύψει την Ελλάδα, ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, αναγνωρίζεται η ανάγκη να διαφοροποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν για την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας ο πρέσβης διευκρίνισε: «Πιέζουμε πάνω σε αυτό, όχι μόνο να τις αυξήσουμε, αλλά να τις φέρουμε και στη Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος λέει ότι η United θα ήταν η πιο πιθανή υποψήφια για να το κάνει, λόγω της συνδεσιμότητας που είναι απαραίτητη, δηλαδή να έρχονται άνθρωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και μετά να μπορούν να πάνε και στα Βαλκάνια».

«Δεν έχουμε πτήσεις από το Μαϊάμι, δεν έχουμε από το Τέξας, δεν έχουμε από το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο, τη Σίλικον Βάλεϊ και τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στις ΗΠΑ -και αυτή που τις χρειάζεται απεγνωσμένα- το Λος Άντζελες», παρατήρησε ακόμη, διευκρινίζοντας ότι μιλώντας για τις ελλείψεις αυτές, τις προσεγγίζει ως ευκαιρίες.

Αναγκαιότητα οι συνεχείς επενδύσεις στα αεροδρόμια.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε και στις επενδύσεις που οι αεροπορικές εταιρείες θεωρούν απαραίτητες για να μπορέσουν να αυξήσουν τη συνδεσιμότητα, δεδομένης της επιβατικής ζήτησης, καθώς περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια Αμερικανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα πέρυσι και εκτιμάται θα αυξηθούν.

United Athens Airport AH6A8087 1
Το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρέτησε 28,1 εκ. επιβάτες . Photo: Hellenic DNA

«Το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν για 26 εκατομμύρια, πέρυσι εξυπηρέτησε 28,1 εκ. επιβάτες και θα είναι πάνω 30 εκατομμύρια φέτος και πρέπει να μεγαλώσει», είπε, ενώ για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «αυξήθηκε από 25.000m² στα 65.000m² και η Fraport έχει κάνει εξαιρετική δουλειά», άρα «όσο περισσότερες επενδύσεις γίνονται στα αεροδρόμια, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η διεθνής συνδεσιμότητα».

Ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε περαιτέρω και στην προοπτική ενίσχυσης του κλάδου της κρουαζιέρας. «Περισσότεροι από τους μισούς από τους 1,4 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται με κρουαζιερόπλοια.

Τι γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα.

Ο πρέσβης παρατήρησε ακόμη πως ενώ οι Αμερικανοί έχουν ανακαλύψει την Ελλάδα, ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, αναγνωρίζεται η ανάγκη να διαφοροποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Προς επιβεβαίωση αυτού επικαλέστηκε έρευνα της McKinsey , στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκε από τους Αμερικανούς να δηλώσουν τι γνωρίζουν για την Ελλάδα, και πρώτη στις απαντήσεις τους ήλθε η Σαντορίνη, δεύτερη η Μύκονος και τρίτη η Ακρόπολη. «Ακόμη περισσότερο από τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Σοφοκλή ή τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα ή την Αθήνα ή τη Δημοκρατία, το υπ αριθμόν ένα πράγμα που ήρθε στο μυαλό των Αμερικανών όταν μιλούσαν για την Ελλάδα ήταν η Σαντορίνη.

Η Σαντορίνη είναι πολύ όμορφη, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα όμορφα πράγματα να κάνουμε στην Ελλάδα», εξήγησε και μίλησε -μεταξύ άλλων- για τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος, με επενδύσεις σε υποδομές όπως γήπεδα γκολφ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη λάτρης της Θεσσαλονίκης.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη λάτρης της Θεσσαλονίκης, και αναφέρθηκε σε στοιχεία που την καθιστούν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, όπως το παραλιακό της μέτωπο, τα μουσεία της, τα θρησκευτικά μνημεία, η γαστρονομία, τα ξενοδοχεία, οι αγορές τροφίμων, οι μουσικές εκδηλώσεις, η δυνατότητα να την περπατήσει κανείς και να την εξερευνήσει.

IMG 1883
Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι μια από τις πιο όμορφες και τις πιο γνωστές πλατείες της Ελλάδας. Photo: Hellenic DNA

Η Θεσσαλονίκη, όπως είπε, έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα, είναι μία ζωντανή πόλη, αλλά είναι πολύ βασικό να είναι καθαρή. Σημείωσε ακόμη ότι αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, των πάρκων, και ιδιαίτερα των κεντρικών σημείων που προσελκύουν τον κόσμο, κοστίζει πραγματικά πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα αποδώσει μια τέτοια επένδυση.

IMG 7715
Από αριστερά: Σταύρος Παπασταύρου, Υπουργός Επικρατείας, Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat, Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Θάνος Βλαχόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Photo: Hellenic DNA

Στο ιδιο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη», που διοργάνωσαν το Travel.gr σε συνεργασία με το Protothema.gr στο Μέγαρο Μουσικής, που έγινε για πρώτη φορά στην Θεσσαλονική και το Hellenic DNA είχε την τύχη να το παρακολουθήσει, συζητήθηκαν κι άλλα θέματα σχετικά με τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης.

Στην συζήτηση για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές στον Τουρισμό της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν οι: Σταύρος Παπασταύρου, Υπουργός Επικρατείας, Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat, Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Θάνος Βλαχόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

IMG 7707
Από αριστερά: Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat, Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Θάνος Βλαχόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Photo: Hellenic DNA

Ο Θάνος Βλαχόπουλος: «Οι τράπεζες επιβάλλεται να βοηθήσουν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά όλο το οικοσύστημα για τον τουρισμό»

Για την συμβολή των τραπεζών στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος μίλησε ο Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο συνέδριο του Travel.gr.

IMG 7697
Ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece και ο Θάνος Βλαχόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Photo: Hellenic DNA

Ο κ. Βλαχόπουλος ξεκαθάρισε ότι, μετά από χρόνια δυσκολιών, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και απαλλαγμένες από το βάρος των κόκκινων δανείων και με υψηλή ρευστότητα, μπορούν να βοηθήσουν.

Ο κλάδος του τουρισμού, είπε ο κ. Βλαχόπουλος έδειξε τεράστια αντοχή. «Δεν βοηθά απλώς το ΑΕΠ αλλά είναι χρήματα που έρχονται απ’έξω. Οι προοπτικές είναι τεράστιες», είπε και συμπλήρωσε πως οι τράπεζες μπορούν, θέλουν και επιβάλλεται να έχουν ρόλο στον τουρισμό και να χρηματοδοτήσουν το οικοσύστημα για τον τουρισμό.

«Έχουμε δύο δισ. επενδυτικά έργα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης στη Θεσσαλονίκη», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το οικοσύστημα του τουρισμού φέρνοντας ένα παράδειγμα με έναν τουρίστα να βγαίνει από μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και να συναντά σκουπίδια, ή να μην βρίσκει νοσοκομείο. «Οι τράπεζες επιβάλλεται να βοηθήσουν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά όλο το οικοσύστημα για τον τουρισμό», ξεκαθάρισε.

IMG 7666
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου με την σειρά του δήλωσε τα εξής: «Απαραίτητη η σύνδεση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με το μετρό» Photo: Hellenic DNA

Αλέξανδρος Εξάρχου: «Απαραίτητη η σύνδεση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με το μετρό

Στη σημασία των έργων υποδομής στον τουρισμό -με αφορμή το Μετρό της Θεσσαλονίκης- όπως και στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου χρηματοδότησης για τις εταιρίες που κατασκευάζουν τέτοια έργα αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, μιλώντας στο συνέδριο του Travel.gr στη Θεσαλονίκη, Greece Talks.

«Μία πόλη χρειάζεται σύνδεση του κέντρου της με το αεροδρόμιο. Το 2024 αναμένεται η ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής του μετρό, το 2025 θα ολοκληρωθεί η σύνδεση με Καλαμαριά. Αλλά η σύνδεση με το αεροδρόμιο είναι απαραίτητη. Όπως και γενικότερα η βελτίωση των υποδομών της Θεσσαλονίκης στις συγκοινωνίες», είπε και συνέχισε:

«Για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα χρειάζεται να αλλάξει και ο τρόπος που εκτελούνται τα έργα. Με τον υφιστάμενο νομοθετικό σχεδιασμό οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν εγγυητικές επιστολές στις εταιρείες που πραγματοποιούν τα έργα. Χρειάζεται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου» είπε ο κ. Εξάρχου τονίζοντας ότι «η απαράδεκτη καθυστέρηση» 30 χρόνων για το μετρό της Θεσσαλονίκης έχουν να κάνουν και με αυτό.

Ο Γιώργος Βήλος «Πρέπει όλοι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να βάλουμε κοινούς στόχους»


Ο Γιώργος Βήλος δήλωσε τα εξής: «Το 2017, δύσκολη περίοδο, πιστέψαμε στο τουριστικό μέλλοντος της χώρας και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Στη Θεσσαλονίκη, επενδύσαμε 100 εκατομμύρια ευρώ, φτιάξαμε μια πύλη εισόδου αντάξια της πόλης και της ευρύτερης Μακεδονίας. Έχουμε πάρει τρία βραβεία, το τελευταίο για το πιο καθαρό αεροδρόμιο της Ευρώπης. Ξεπεράσαμε τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023 με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας να αυξήσουμε την κίνηση κατά 22% σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, εν μέσω πανδημίας του covid και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία. Φτιάξαμε γέφυρες με νέους προορισμούς, όπως η Αλβανία και η Νορβηγία και οι προοπτικές για τον τουρισμό γίνονται διαρκώς καλύτερες χάρη και σε εμάς», δήλωσε ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece στο πάνελ με θέμα «Θεσσαλονίκη: Επενδύσεις και ευκαιρίες στον τουρισμό» στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Ο κ. Βήλος συμπλήρωσε: «Αν δεν υπάρχει ύπαρξη συνεργειών δεν θα έχουμε μέλλον στον τουρισμό. Αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα με τους 14 προορισμούς που αναλάβαμε. Πρέπει όλοι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να βάλουμε κοινούς στόχους και να προχωρήσουμε, με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και με τις αεροπορικές εταιρίες, δίνουμε το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται. Κάναμε και συμπράξεις σε Χανιά και Καβάλα ήδη από το 2019 σε συνεργασία με τοπικές αρχές και τράπεζες και καταρτίσαμε ένα κοινό πλάνο marketing που βοήθησε στην προβολή τους. Διαπιστώσαμε ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν αδυναμίες ως προς τη σύμπνοια όμως είμαστε πολύ αισιόδοξοι πλέον».

IMG 7560
Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε πως ο Τουρισμός έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με πολλούς κλάδους, όπως για παράδειγμα ο Πολιτισμός. Photo: Hellenic DNA

Για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας γενικότερα μίλησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο συνέδριο στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη».

Αναφορικά δε με το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική, είπε πως ως υπουργείο υπάρχουν οι επιφυλάξεις, ενώ λαμβάνονται αντίστοιχες οχλήσεις από τους κλάδους που επηρεάζονται. «Τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», είπε.

IMG 7565 edited
Η κυρία Κεφαλογιάννη έκανε ειδική αναφορά στον οινοτουρισμό λέγοντας πως η Πολιτεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έχει αναπτυχθεί. Photo: Hellenic DNA

«Πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο», είπε. «Κανείς στον χώρο του τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δημιουργούς και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά», συνέχισε. «Πρέπει να στηριχθεί το ελληνικό ρεπερτόριο», είπε συμπληρώνοντας πως τέτοιου είδους νομοθετήματα πρέπει να είναι προϊόντα διαβούλευσης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε πως ο Τουρισμός έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με πολλούς κλάδους, όπως για παράδειγμα ο Πολιτισμός, αναφερόμενη στην πρόσφατη αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου Β’ στις Αιγές υπό την επίβλεψη της αρχαιολόγου, Αγγελικής Κοτταρίδη.

Παράλληλα η κυρία Κεφαλογιάννη έκανε ειδική αναφορά στον οινοτουρισμό λέγοντας πως η Πολιτεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έχει αναπτυχθεί. «Είμαστε πλέον σε μία εποχή που το ελληνικό κρασί είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό», σημείωσε.

Συμπληρώνοντας η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρωπίνου δυναμικού. Όπως είπε δε, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας πως αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η αναβάθμιση των τουριστικών σχολών.

«Το μέλλον και στην τουριστική εκπαίδευση, περνά και μέσα από τις συνεργασίες. Να ενισχύσουμε τη σύνδεση των σχολών με την αγορά εργασίας. Να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε ως τεχνογνωσία από άλλες χώρες. Και να δείξουμε στα νέα παιδιά πως ο τουρισμός δεν είναι μόνο μία ευκαιριακή απασχόληση αλλά μία ευκαιρία καριέρας».

Η κυρία Κεφαλογιάννη απάντησε και στην αποστροφή του κ. Ανδρεάδη ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου υπερυπουργείου για τον Τουρισμό λέγοντας πως η επιτυχία του ελληνικού Τουρισμού είναι προϊόν συνεργασίας. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού έχει τις ιδιότητες εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν στη χάραξη τουριστικής πολιτικής», σημείωσε.

Σε άλλη συζήτηση συμμετείχαν ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Δημήτριος Γερογιάννης, CEO AEGEAN.

IMG 7534
Από αριστερά: ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Δημήτριος Γερογιάννης, CEO AEGEAN. Photo: Hellenic DNA

Κωστής Χατζηδάκης: Ρεκόρ όλων των εποχών στον τουρισμό το 2023, σχεδόν 21 δισ. εισπράξεις – 33 εκατ. επισκέψεις.


Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, η χώρα βίωσε ρεκόρ όλων των εποχών στον τουρισμό το 2023, σχεδόν 21 δισ. ευρώ εισπράξεις με 33 εκατομμύρια επισκέψεις. Όπως είπε πως πέρσι μόνο είχαμε αύξηση 15% σε σχέση με το 2022.

Αναφερόμενος μόνο στη Θεσσαλονίκη είπε πως δύο κατακτήσεις της πόλης που «ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ούτε εμείς, ούτε οι Θεσσαλονικείς, είναι τo αεροδρόμιο και το λιμάνι».

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως έχει προχωρήσει η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τα οποία όπως είπε από «τσαντίρια» έχουν γίνει «κούκλες». «Αναφέρομαι και στις επεκτάσεις και στον αριθμό των πτήσεων», είπε συμπληρώνοντας πως το μερίδιο των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία ανέβηκε στο 68% από 62%.

IMG 7532
Από αριστερά: ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Δημήτριος Γερογιάννης, CEO AEGEAN. Photo: Hellenic DNA

Αγγελούδης: H βιώσιμη τουριστική προοπτική της Θεσσαλονίκης είναι μία πρόκληση για την πόλη και δεν έχει κατακτηθεί ακόμα.


Ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι η νέα διοίκηση της πόλης πρέπει να πατήσει πάνω σε όλα όσα είχαν χτιστεί σαν θετικές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω. Παράλληλα σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί τα θέματα που λογίζονται ως προβλήματα και σε αυτά καλείται να απαντήσει, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και τους πολίτες.

IMG 7547
Οι χορηγοί του συνεδρίου. Photo: Hellenic DNA

Γερογιάννης: Η AEGEAN είναι ο φορέας ο οποίος τα τελευταία 24 χρόνια κάνει πράξη τη σύνδεση Θεσσαλονίκης με την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.


Από την πλευρά του ο CEO της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης τόνισε τα εξής. «Είμαστε ο φορέας που εδώ και 24 χρόνια κάνουμε πράξη τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Ελλάδα και εξωτερικό. Πριν την πανδημία συνδέαμε τη Θεσσαλονίκη με 9 προορισμούς του εξωτερικού, σήμερα πετάμε σε 20. Η Aegean στηρίζει διαχρονικά τη Θεσσαλονίκη.

Όταν δεν μιλούσε κανείς για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, η Aegean πετούσε από εδώ σε 4 γερμανικές πόλεις. Αυξάνουμε τις επενδύσεις μας στην πόλη, επεκτείνουμε το δίκτυο μας και στοχεύουμε να μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο στη Θεσσαλονίκη.

IMG 7529
Το συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη», που διοργάνωσαν το Travel.gr σε συνεργασία με το Protothema.gr στο Μέγαρο Μουσικής. Photo: Hellenic DNA

Πληροφορίες : Travel.gr

Photo: Hellenic DNA