Φλόριδα – 2024: Με σύνθημα “Ζήτω η Ελλάδα” η ομογένεια τίμησε το 1821

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η ελληνική παρέλαση που έγινε την Κυριακή, 17 Μαρτίου, στο φημισμένο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριδας.

Η ‘Ελληνική Φωνή” και ο Άγγελος Αγγελάτος ήταν εκεί για να καταγράψει τους Έλληνες της διασποράς που παρέλασαν δίνοντας στην Ελληνική πόλη της Αμερικής, γαλανόλευκο χρώμα.

Για μια ακόμη φορά το Τάρπον Σπρινγκς τήρησε τα έθιμα με τον καλύτερο τρόπο. Ελληνικά χρώματα, ρυθμό, σημαίες, φορεσιές και Ελληνική διάθεση.

Ολόκληρη η Λεωφόρος Δωδεκανήσου είχε γεμίσει από ομογενείς και ξένους, που παρακολούθησαν την μεγάλη αυτή εθνική εκδήλωση της ελληνικής Ομογένειας.

1710986801743
Οι Έλληνες της διασποράς παρέλασαν στην Ελληνική πόλη της Αμερικής. Photo: Άγγελος Αγγελάτος

Η οργανωτική επιτροπή της παρέλασης στο Tarpon Springs αποφάσισε ομόφωνα η φετινή παρέλαση να είναι αφιερωμένη στην αποφράδα επέτειο των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου σε συνδυασμό με την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Τιμής ένεκεν τελετάρχης της παρέλασης ήταν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.

Την παρέλαση άνοιξαν και έδωσαν χαιρετισμό ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα κ. Λουκάς Τσώκος, ο ομοσπονδιακός βουλευτής της Φλώριδας Γκας Μπιλιράκης, ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κώστας Βατικιώτης και άλλοι πολιτειακοί και τοπικοί πολιτευτές.

1710986800183
Ολόκληρη η Λεωφόρος Δωδεκανήσου είχε γεμίσει από ομογενείς και ξένους, που παρακολούθησαν την μεγάλη αυτή εθνική εκδήλωση της ελληνικής Ομογένειας. Photo: Άγγελος Αγγελάτος

Φωτορεπορτάζ: Άγγελος Αγγελάτος

Πληροφορίες: Anamniseis – Ντίνος Αυλωνίτης

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Γιώργος

Read More »