Ένα Ελληνικό “Πράσινο” ξενοδοχείο τιμήθηκε με χρυσό βραβείο!

Η “πράσινη” ξενοδοχειακή μονάδα Mediterranean Village Hotel & Spa έγινε “χρυσή” λαμβάνοντας τιμητική διάκριση όχι με ένα άλλα με δύο βραβεία στα Tourism Awards που έκλεισαν φέτος 10 χρόνια παρουσίας και αποτελούν θεσμό στο χώρο του ελληνικού Τουρισμού.

Η Πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στην Παραλία Κατερίνης του νομού Πιερίας, κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο γιατί διαθέτει άριστες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά επειδή έχει δρομολογήσει με τη συνδρομή της επιστημονικής ομάδας του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) να γίνει ενεργειακά αυτόνομη με τη χρήση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας), μειώνοντας τα απορρίμματα που παράγει κατά 83% και προχωρώντας σε αλλαγές που θα περιορίσουν στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Σε μια μοναδική βραδιά, που αποτελεί γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό με εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, τα Mediterranean Hotels της εταιρίας «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.» και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «ENVIRONMENTAL SOCIAL and GOVERNANCE STRATEGY».

Το μοναδικό και πρωτότυπο εγχείρημα οδηγός αειφορίας και κυκλικής οικονομίας για όλο τον ξενοδοχειακό κλάδο

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εγχείρημα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να μετατρέψει το πεντάστερο Mediterranean Village Hotel & Spa σε ένα ξενοδοχείο πρότυπο σε ό,τι αφορά τις αρχές της αειφορίας και βιωσιμότητας, της διαχείρισης κρίσεων, της αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

«Το όραμά μας είναι να διατηρήσουμε το “φως” του Ολύμπου, της γης που μας φιλοξενεί και του τόπου όπου γεννηθήκαμε και δημιουργούμε. Καμία ανάπτυξη δεν υπάρχει χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία και χωρίς τη διαχρονικότητα που προσφέρει η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων», δήλωσε η Ευαγγελία Ξυπτερά, CEO & Co-founder της εταιρίας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν την διπλή διάκριση, καθώς είναι ένα ακόμη βήμα στη διαδρομή μας που δεν θέλουμε να είναι “μοναχική”, θέλουμε να αποτελέσει έμπνευση, εφαλτήριο και εργαλείο για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Στόχος μας είναι η διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας που προκύπτει μέσα από το δικό μας εγχείρημα, καθώς το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας είναι ενιαίο και όλοι στον κλάδο εκτιμώ ότι εργαζόμαστε για την αναβάθμισή του», τόνισε η Παναγιώτα Λάμπρου, Μηχανολόγος Μηχανικός – Sustainability Manager του ομίλου Mediterranean Hotels.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – Π.Ρ.ΑΞ.ΕΙΣ.», «GREEN INNOVATIVE VALUE SERVICES – GIVS» με την ολοκλήρωση του οποίου στα τέλη του 2023 θα έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο ξενοδοχείο και ένας πλήρης οδηγός για τους ξενοδόχους που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας στο χώρο του τουρισμού.

Νέα Υόρκη: Συνάντηση γνωριμίας του νέου Γενικού Πρόξενου με ΜΜΕ και δημοσιογράφους

Ρεπορτάζ για το Hellenic DNA: Άννα Σαρηγιάννη. Συνάντηση γνωριμίας δημοσιογράφων με το νέο Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη. ​Με τους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ  συναντήθηκε την περασμένη

Read More »

56 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά φέτος. Και θα συνεχίζουν να αυξάνονται μέσα στο καλοκαίρι.

Το 2023 ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την Ελληνική οικονομία. Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσουν σημαντικά φέτος το

Read More »

Λαοθάλασσα στην Ακολουθία της Αναστάσεως τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στο Ελληνοπρεπέστατο Μανχάτταν.

Νέα Υόρκη. Με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε η λειτουργία της Αναστάσεως, στον Καθεδρικό ναό της Νέας Υόρκης προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρου. Με

Read More »