Ουάσιγκτον. Τελετή απονομής Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στην Πρεσβεία της Ελλάδας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, πραγματοποιήθηκε χθες (28/1) στους χώρους της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον η απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας του Εξεταστικού Κέντρου της Αγίας Αικατερίνης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κα Κατερίνα Νασίκα, η οποία συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και αναφέρθηκε στη σημασία της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Σταυρούλα Σκρεπετού, Διευθύντρια του Εξεταστικού Κέντρου της Αγίας Αικατερίνης η οποία και επέδωσε τα διπλώματα.

Hellenic School of Potomac 2

Συμμετείχαν μαθητές των Ελληνικών Σχολείων της  Αγίας Αικατερίνης (Virginia),του  Αγίου Γεωργίου (Maryland), της Αγίας Σοφίας (Washington D.C.) και του Ποτόμακ (Maryland).

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό πρόγραμμα το οποίο περιελάβανε μεταξύ άλλων απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση κειμένων. Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, στελέχη της Πρεσβεία, καθηγητές των Σχολείων Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και γονείς.

IMG 7967 edited
Η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κα Κατερίνα Νασίκα, συνεχάρη μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η απόκτηση του πιστοποιητικού, αποδεικνύει το επίπεδο της επάρκειας της ελληνομάθειας του κατόχου στην αγορά εργασίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα εγγραφής σε ελληνόφωνα προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και τη δυνατότητα πιστοποίησης της ελληνομάθειας για διορισμό στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας συνδέεται άμεσα με τη Seal of Biliteracy στις εξής Πολιτείες: New York, Illinois, Maryland, California, Ohio, Delaware, Georgia, Indiana, Virginia, Νorth Carolina, New Jersey, καθώς και στο District of Columbia.

Οι εξετάσεις διεξάγονται μια φορά το χρόνο, στα μέσα Μαΐου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα Εξεταστικά Κέντρα τα οποία έχουν αναγνωριστεί από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.