H Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών, μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Στις, 8 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο κ. Reyhan Özgür, προς τον οποίον εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τραγωδίας αυτής και δήλωσε ότι προσεύχεται για την ευόδωση των προσπαθειών διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς.

Οι δύο άνδρες, επίσης, αναζήτησαν από κοινού τρόπους συνεργασίας με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πληγέντων από τον σεισμό.

Ελπιδοφοροσ πρεσωεια τουρκιασ 1
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο κ. Reyhan Özgür

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και τον Προκαθήμενο της Ανατολικής Επισκοπής της Αρμενικής Εκκλησίας της Αμερικής, Mesrop Parsamyan, στον οποίο εξέφρασε την ειλικρινή θλίψη του για τον θάνατο τόσων ανθρώπων και τις καταστροφές σε αρμενικές εκκλησίες τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία. Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντιοχείας και Αρχιεπισκοπής των Ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, Mor Dionysius John Kawak, για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του για τις απώλειες και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους τραγικούς αυτούς σεισμούς και να τον διαβεβαιώσει για τις προσευχές του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε: “Η ίδρυση του Ταμείου Αρωγής της Αρχιεπισκοπής μας για τους σεισμοπαθείς αποσκοπεί τόσο στην ανακούφιση των άμεσων και πιεστικών αναγκών των πληγέντων όσο και στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων συνεπειών των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Η Αρχιεπισκοπή μας θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις (I.O.C.C.), προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί διανομής της βοήθειας”.

Oι I.O.C.C. αποτελούν έναν παλαιό και αξιόπιστο συνεργάτη και έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι διαχειρίζονται ορθολογικά την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Θα μας παράσχουν τόσο τη λογιστική τεχνογνωσία τους όσο και την εμπειρία τους επί του πεδίου, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική κατανομή των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Η βοήθεια θα παρασχεθεί πρωτίστως προς όσους επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για βοήθεια στη Συρία.

σισμοσ αρχιεπισκοπι 1

Ο αρχικός στόχος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 500.000 δολαρίων.

Οι δωρεές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα του Ταμείου Αρωγής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής: https://www.goarch.org/donate/earthquake-relief-fund . Μπορούν, επίσης, να αποστέλλονται επιταγές στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (8 E. 79th St., New York, NY 10075) με τη σημείωση “Για το Ταμείο Αρωγής Σεισμοπαθών”.

Η Ελληνορθόδοξη Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, στενά συνδεδεμένη με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, έχει ήδη δεσμευτεί για την καταβολή ενός αρχικού ποσού ύψους 50.000 δολαρίων για το Ταμείο Αρωγής, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης επιπλέον πόρων για την ανακούφιση των πληγέντων. Το “Ταμείο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος” της Ηγεσίας 100 έχει, επίσης, δεσμευτεί να ενισχύσει το Ταμείο Αρωγής Σεισμοπαθών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 

Ταυτόχρονα, η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Η.Π.Α. εξέφρασε τη στήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι I.O.C.C. Κατόπιν αιτήματος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τόσο το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Άγιος Ανδρέας” όσο και ο κ. Ιωάννης Κατσιματίδης, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, έχουν δεσμευτεί να καταβάλουν ως δωρεά προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο το ποσό των 50.000 δολαρίων έκαστος, προκειμένου να διανεμηθεί προς τους πληγέντες.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής καλεί όλες τις ενορίες και τους πιστούς να στηρίξουν το Ταμείο Αρωγής σεισμοπαθών.

Πηγή: www.Orthodoxtimes.gr

Μήνυμά προς τον Απόδημο Ελληνισμό και για το 2024, από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

«Οι σχέσεις με τους Απόδημους ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα της Πολιτείας», υπογραμμίζει σε μήνυμά του προς τον Απόδημο Ελληνισμό, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος,

Read More »