Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συνοδευόμενος από Ελλήνες προσκυνητές από τις Η.Π.Α

Το Σάββατο, 6η Μαΐου 2023, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Ελλήνων προσκυνητών από τις Η.Π.Α.

ΑΜΕΡΙΚΗΣ4 6.5.236θξ654
O Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Ελλήνων προσκυνητών από τις Η.Π.Α

Οι προσκυνηματικές εκδρομές της Αρχιεπισκοπής γίνονται σε σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξίας παγκοσμίως. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έχει οργανώσει αυτές τις πρωτοβουλίες που εστέφθησαν με επιτυχία στην προσκυνηματική επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, όπως και στα ταξίδια στην Καππαδοκία, στους Αγίους Τόπους, στα Ιεροσόλυμα και αλλού.

Η ομάδα 50 και πλέον ομογενών της Αρχιεπισκοπής, συμπεριλαμβανομένων και Αρχόντων του τάγματος του Αγίου Ανδρέα, ξεκίνησε από την Αμερική την Παρασκευή 28 Απριλίου του 2023 καθοδηγούμενη από τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικηφόρο Φακίνο, με προορισμό την Αίγυπτο.

Η προσκυνηματική επίσκεψη στο παλαίφατο και Αποστολικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας είναι απαύγασμα της αρραγούς συνδρομής του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την πολλαπλώς δοκιμαζομένη Ορθόδοξη παρουσία στην Αφρική.


Κατά την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου
στην Αίγυπτο παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουϊνέας κ.Γεώργιος, Εκπρόσωπος του
Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων,
Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου και
Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

ΑΜΕΡΙΚΗΣ2 6.5.2τηξν