Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην Τελετή Αποφοίτησης των τελειόφοιτων του Κολλεγίου Αθηνών (Video)

Ο Αρχιεπίσκοπος πλαισίωσε, μάλιστα, την ιδιαίτερα συγκινητική και πατριωτική ομιλία του μιλώντας για τη φετινή παρέλαση, για την εθνική επέτειο του 1821, που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και για τη φετινή εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο, με κυρίαρχη την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

359850734 834531505034630 6552306632366120960 n
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην 94η Τελετή Αποφοίτησης των τελειόφοιτων του Κολλεγίου Αθηνών.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του Ελληνισμού από τον 19ο αι. έως σήμερα στην Αμερική και στη δημιουργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας της πρώτης παναμερικανικής οργανωτικής δομής, δηλαδή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. «Οι Έλληνες», τόνισε, «δημιουργούν τις κοινότητές τους και αμέσως μετά τις εκκλησίες μας που αποτελούν το σημείο αναφοράς τους, το λατρευτικό κέντρο και τον τόπο συνάντησης Ελληνίδων και Ελλήνων. Οι εκκλησίες, με τα ελληνικά σχολεία τους, αποτελούν τη ζωντανή σύνδεση με τη μητέρα πατρίδα και με την πατρώα γλώσσα και είναι τα μέρη όπου οι ομογενείς μας γιορτάζουν τα έθιμά μας, μαθαίνουν τους παραδοσιακούς χορούς μας, παντρεύονται, βαφτίζουν τα παιδιά τους και αποχαιρετούν τους γονείς τους στην τελευταία τους κατοικία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επεφύλαξε, τέλος, μια ιδιαίτερη αναφορά στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν.

Απόσπασμα της ομιλίας του δείτε το εδώ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την τελετή αποφοίτησης στην Αθήνα βρέθηκε και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Πληροφορίες: AΠΕ

O Ιωάννης Χρυσουλάκης, γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού παραμένει στο πόστο του

Ο ακούραστος γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Χρυσουλάκης επιβραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό για το έργο και παραμένει στο πόστο

Read More »