Κάθε επαναπατρισμός παράνομα εξαγόμενων πολιτιστικών αγαθών, σημαίνει ότι επιστρέφεται ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι του Πολιτισμού μας

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη χθες 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Προξενείο στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το District Attorney in Manhattan, φιλοξένησε μια μικρή Τελετή Επαναπατρισμού 29 εξαιρετικών αρχαιοτήτων από τις ΗΠΑ.

Το θέμα του επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών που διακινούνται παράνομα πάντα αποτελούσε υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα γι αυτό και η Ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό Προξενείο έχουν αναπτύξει αρκετές διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες. Κάθε επαναπατρισμός παράνομα εξαγόμενων πολιτιστικών αγαθών στην Ελλάδα σημαίνει ότι επιστρέφεται ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές αρχαιότητες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα με την εξαιρετική δουλειά του Βοηθού Εισαγγελέα στο Μανχάταν, συνταγματάρχη Matthew Bogdanos και της ομάδας του.
29 εξαιρετικές αρχαιότητες είναι έτοιμες πλέον να επαναπατριστούν στην  Ελλάδα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και στο Σικάγο, παρουσία του γενικού προξένου, Εμμανουήλ Κουμπαράκη.

Mendoni
Η Υπουργός Πολιτισμού, κ Λίνα Μενδώνη χθες 21 Μαρτίου, στο Ελληνικό Προξενείο στην Νέα Υόρκη (Φωτογραφία: Φώτης Καλιαμπάκος)