Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου στην Κίνα, ώστε να δημιουργηθεί επιχειρηματικό περιβάλλον πιο «προβλέψιμο» στον ασιατικό κολοσσό για τις αμερικανικές εταιρείες

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συνεργαστεί με την Κίνα ώστε να δημιουργηθεί επιχειρηματικό περιβάλλον πιο «προβλέψιμο» στον ασιατικό κολοσσό για τις αμερικανικές εταιρείες, δήλωσε σήμερα στη Σαγκάη η αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, η Τζίνα Ραϊμόντο.

Η κυρία Ραϊμόντο επισκέπτεται την Κίνα από την Κυριακή, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στη σχέση των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Έπειτα από συναντήσεις με τον ομόλογό της και άλλα κυβερνητικά στελέχη στο Πεκίνο, η αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου βρίσκεται πλέον στη Σαγκάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

«Το να υπάρχει σταθερή οικονομική σχέση είναι καλό για την Αμερική, καλό για την Κίνα και καλό για τον κόσμο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον Τσεν Τζινίνγκ, τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Σαγκάη.

Η κυρία Ραϊμόντο είπε πως ελπίζει ότι οι συνομιλίες που διεξάγει θα έχουν καρπό «επιχειρηματικό και ρυθμιστικό περιβάλλον πιο προβλέψιμο, καθώς συνθήκες ανταγωνισμού (σ.σ. πιο) ισότιμες για τις αμερικανικές εταιρείες».

Οι δηλώσεις της καταγράφονται ενώ τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις και έρευνες σε αμερικανικές εταιρείες συμβούλων και λογιστικής.

Εξάλλου, νέα εκδοχή της νομοθεσίας περί κατασκοπείας τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο.

Δίνει στις αρχές αισθητά ευρύτερο περιθώριο ελιγμών και περισσότερες δυνατότητες χειρισμών έναντι αυτών που μπορεί να εκληφθούν ως απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Οι ξένες εταιρείες τηρούν στάση αναμονής λόγω των νέων ρυθμίσεων, σε μια χώρα όπου η νομοθεσία για το ζήτημα είναι σχετικά αόριστη και συχνά υπόκειται σε ερμηνεία.

Η Τζίνα Ραϊμόντο είναι η τέταρτη υψηλόβαθμη αμερικανίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται την Κίνα φέτος — ακολουθεί την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και τον αμερικανό ειδικό επιτετραμμένο για το κλίμα Τζον Κέρι. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν πήγε στο Πεκίνο τον Ιούνιο.

Στην φωτογραφία: Gina Raimondo – Photo (Alex Brandon/AP)

Πηγή κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής Σεισμοπαθών, μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την παροχή ανθρωπιστικής

Read More »