Νέα Υόρκη. Hana House – Μπρούκλιν. Ρένος Χαραλαμπίδης. Τιμητικό αφιέρωμα για την κινηματογραφική του πορεία από το New York Film Expo

Ενώ η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «Νυχτερινός εκφωνητής» ολοκληρώνεται στο μοντάζ, ένα τιμητικό αφιέρωμα για την κινηματογραφική του πορεία διοργανώνεται από το Hellenic Film Society στο Museum of the Moving Image από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

49deecfd 4fc5 43cf b080 b8fbb017c82e
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με διακεκριμένους κινηματογραφιστές στο Hana House, στο Μπρούκλιν.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του New York Film Expo «…το αναδρομικό αφιέρωμα αποτίνει φόρο τιμής σε έναν από τους πραγματικούς δημιουργούς της Ελλάδας, του οποίου το έργο ζωής είναι η τέχνη του, που περιλαμβάνει τα ταλέντα του ως σκηνοθέτη, ηθοποιού, σεναριογράφου και μουσικού.

Ο Ρένος αντιπροσωπεύει την καλύτερη πλευρά της Ελλάδας και του ελληνικού κινηματογράφου με τους προσωπικούς του προβληματισμούς για τη σύγχρονη Αθηναϊκή ζωή στον πυρήνα κάθε ταινίας του».

146b48ed 7978 4fa0 8880 7be1352c3fd9
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με διακεκριμένους κινηματογραφιστές στο Hana House, στο Μπρούκλιν.

Οι αφιερωματικές προβολές στη φιλμογραφία του.

Το πρόγραμμα των προβολών στο Museum of the Moving Image ξεκινά με τα «Τέσσερα μαύρα κουστούμια» την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.


Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα προβληθεί το «No Budget story» και η «Η καρδιά του κτήνους»
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα προβληθούν τα «Φτηνά τσιγάρα».

c355eb62 1b76 49fe 80d0 3948d856f873
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με διακεκριμένους κινηματογραφιστές στο Hana House, στο Μπρούκλιν.


Οι φωτογραφίες του Τάσου Μεντή είναι από την χθεσινή εκδήλωση στο Hana House, προς τιμή του Ρένου Χαραλαμπίδη.


Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Hana House, στο Μπρούκλιν, έγινε η προγραμματισμένη συζήτηση «Directors on Directors» με τον Ρένο Χαραλαμπίδη αλλά και διακεκριμένους κινηματογραφιστές. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το πάρτι της ρετροσπεκτίβας.

Αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα δοθεί από τον Ρένο Χαραλαμπίδη masterclass στο αρχετυπικό «The Players Club», την παλαιότερη λέσχη ηθοποιών της Νέας Υόρκης από τα τέλη του 19ου αιώνα.

e0166ae1 4b91 4502 b5fa 86dde9630f88
Από αριστερά: O Φωτογράφος Τ. Μεντής, o ηθοποιός Gus Constantellis, o Ρένος Χαραλαμπίδης και η ηθοποιός Χριστίνα Μαυρωνάς.

Πρληροφορίες: ΑΠΕ – New York Film Expo

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Μεντής.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΒΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΝΟΥΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Η τελετουργική διαδικασία της έψησης (παρασκευής) του Αγίου Μύρου, που πραγματοποιείται μια φορά στα 10 χρόνια, αρχίζει τη Μεγάλη Δευτέρα στο Φανάρι, στο Κουβούκλιο του

Read More »

Νέα Υόρκη: Αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό σχολείο των ΗΠΑ

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ημερήσιο Ελληνομερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια

Read More »