Η Δωδεκανησιακή παροικία της Αμερικής πενθεί για το Νίκο Ανδριώτη

Το συλλυπητήριο μήνυμα που εξέδωσε η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής αμέσως μετά την εκδημία του ηγέτη και ευεργέτη της ομογένειας και της Νισύρου Νίκου Ανδριώτη.

«Μαζί με όλη την Ομογένεια, σύσσωμη η Δωδεκανησιακή κοινότητα και ο απόδημος Ελληνισμός, πενθεί το πέρασμα του Νίκου Ανδριώτη απ’ αυτή την ζωή.

Ο πρώην πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια Νέας Υόρκης, Νίκος Ανδριώτης, μέγας ευεργέτης της Ομογένειας και της ιδιαίτερης πατρίδας του τη Νίσυρο, όπου για πολλές δεκαετίες, ο αείμνηστος Νίκος Ανδριώτης, προσέφερε τις υπηρεσίες στην Ελληνική εκκλησία και τα Ελληνικά σχολεία, υπήρξε ένας από του μεγάλους ευεργέτες της ίδιας της Ελληνικής Ομογένειας και της ιδιαίτερης πατρίδας του τη Νίσυρο. Επίσης, είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», και υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας, την Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής.

Ο Νίκος Ανδριώτης, στο πέρασμα του απ’ αυτή την ζωή, άφησε πολλά παραδείγματα προς μίμηση και η απουσία του δυστυχώς, αυτομάτως δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στην ομογένεια, όμως το έργο του και η συνεισφορά του, θα είναι ένας συνεχιζόμενος ζωντανός οδηγός, που για πάντα θα βοηθάει τις επόμενες γενιές να βαδίζουν σωστά στο μονοπάτι που ο ίδιος με τόση αγάπη και προσήλωση χάραξε.

Η οικογένεια συστήνει, και η Ομοσπονδία μας, αντί στεφάνου, θα προσφερθεί δωρεά για τις ανάγκες του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας «Νίκος Ανδριώτης» στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας – The Nick Andriotis Tuition Assistance Program at St. Demterios of Astoria.

Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής, το τμήμα της Δωδεκανησιακής Νεολαίας το διοικητικό συμβούλιο, σύσσωμα οι Δωδεκανησιακοί Σύλλογοι: Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λέρου, Νισύρου, Πάτμου, Ρόδου, Σύμης, Τήλου, τα μέλη μας και όλοι οι Δωδεκανήσιοι που εκπροσωπούμε εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του δικού μας Νίκου Ανδριώτη.

Με εκτίμηση για το διοικητικό συμβούλιο

Μαρία Μαραγκός

Νίκος Καρτάλης 

Ανδρέας Γκούστας 

Αδαμαντία Μαρή 

Ευδοκία Κουλλιά

Ζωή Πήλιου

Αναστασία Φυγετάκη

Τα Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο και το Γενικό Πρόξενο έψαλαν παιδιά από τρία ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης

Ρεπορτάζ: Φώτης Καλιαμπάκος. Με χαρούμενες φωνές, γιορτινά τραγούδια, χριστουγεννιάτικα αλλά και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα γέμισαν το πρωί το Παρασκευής οι χώροι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας

Read More »

Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο ξενοδοχείο Midtown Hilton, στο Μανχάταν

Παρουσία πλήθους Αρχόντων, ιεραρχών αλλά και επιφανών μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, βράβευσαν με το Αθηναγόρειο Βραβείο

Read More »

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συνοδευόμενος από Ελλήνες προσκυνητές από τις Η.Π.Α

Το Σάββατο, 6η Μαΐου 2023, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής

Read More »