Η “επίσημη αγαπημένη” προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 80-69 την Κροατία στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών το φετινό καλοκαίρι είχε ένα βασικό αγωνιστικό στόχο. Να βρεθεί ξανά στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και τα κατάφερε με τρόπο πειστικό.

Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη, είχαν όλη την πίεση στις πλάτες τους, όμως αυτό δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην απόδοση τους, αλλά τους έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ώθηση, για να τα καταφέρουν.

Όποιος έζησε από κοντά το φετινό σύνολο στο Προολυμπιακό Τουρνουά, κατανοούσε και βίωνε, πως εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα θα έμενε μόνο από τον κακό της εαυτό. Αυτό δεν συνέβη, γιατί όταν έχεις αυτοπεποίθηση και γνωρίζεις πως είσαι η καλύτερη ομάδα, τότε θα αυτό θ’ αποτυπωθεί στο παρκέ.

Η “επίσημη αγαπημένη” και στα τέσσερα παιχνίδια της διοργάνωσης, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της, να πιστέψουν πως έχουν τύχη να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Ο τελικός με την Κροατία ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της Ελλάδας, όμως οι “τρεις σωματοφύλακες”, Καλάθης, Παπαγιάννης και Αντετοκούνμπο, φρόντισαν να εξαλείψουν κάθε απειλή της “Χρβάτσκα”, που πάλεψε, όμως ηττήθηκε από μία ανώτερη (μπασκετικά) δύναμη.

Ο Βασίλης Σπανούλης έφερε τη νοοτροπία του νικητή στην Εθνική Ομάδα, δεν φοβάται καμία πρόκληση, αντίθετα την αποζητάει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, αλλά και στις ικανότητες των παικτών του.

Ναι υπάρχει ευδαιμονία στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, όμως άπαντες είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και πιστεύουν σε κάτι πολύ μεγάλο αρχικά στο Λιλ (φάση των ομίλων) κι αν όλα πάνε καλά στο Παρίσι (νοκ άουτ φάση).

Ο όμιλος με Αυστραλία, Καναδά και Ισπανία, σίγουρα είναι άκρως ανταγωνιστικός και υπέρμετρα δύσκολος, όμως η καλή Εθνική, μπορεί να τα καταφέρει και να βρεθεί στην οχτάδα του Ολυμπιακού Τουρνουά. Αυτός είναι ο αμέσως στόχος της “επίσημης αγαπημένης”, καθώς όλοι παίκτες πιστεύουν ακράδαντα, πως το ταβάνι τους δεν το έχουν φτάσει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Βασίλης Σπανούλης παραδέχτηκαν πως θα χαρούν για 1-2 μέρες την επιστροφή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει.

ETHNI
Το γεμάτο ΣΕΦ και οι Έλληνες φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του αποθεώνοντάς τον, με τον Γιάννη να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.