Νέα Υόρκη. Θεατρική Παράσταση. Η Κυρά της Ρω στο Queens Theater

Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και ο Σύλλογος Αμοργού, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης και το Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσιάζουν:

“Την Κυρά της Ρω”

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια σπάνια θεατρική εμπειρία, φωτίζοντας από την αρχή τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα. Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Η Κυρά της Ρω θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά.

Η Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί την “Κυρά της Ρω” σε μία και μοναδική παράσταση σε νέα σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 5:00μμ στο Queens Theater, 14 United Nations Avenue South, Flushing Meadows, Corona Park NY 11368.

Για κρατήσεις και εισιτήρια παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας η επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού: https://www.greekculturalcenter.org/

ro

«Εξέγερση» στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μετά τους φοιτητές, επαναστατούν και οι…αγανακτισμένοι γονείς που πληρώνουν

Οι γονείς πληρώνουν έως και 90.000 δολάρια ετησίως. Και είναι έξαλλοι με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν πλέον λάβει οι διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια

Read More »