Ημέρα “Ελλάδος-Αμερικής” στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Στo πλαίσιο του 24th Annual Capital Link Invest in Greece ForumSustaining Growth & Investment Momentum,” το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν για μια ακομα χρονιά ειδική εκδήλωση, προς τιμήν της Ελλάδος, την «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» at the New York Stock Exchange – «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την ημέρα αυτή.

318185561 459469596367057 2057520336558159925 n
Φωτογραφία: Φώτης Καλιαμπάκος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και στελεχών ναυτιλιακών και άλλων εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εκπροσώπων των εταιριών που συμμετέχουν στο the 24th Annual Capital Link Invest in Greece Forum “Sustaining Growth & Investment Momentum,”, που διοργανώνεται την επόμενη ημέρα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. To ετησιο Capital Link Invest in Greece Forum, μια διεθνής συνάντηση κορυφής για την Ελληνική οικονομία και επενδύσεις, διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Χρηματιστήριο Αθηνών και διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.

317915868 2327115450785071 542726685423885891 n
Φωτογραφία: Φώτης Καλιαμπάκος

O κ. John Tuttle, Vice Chairman NYSE & President NYSE Institute του Intercontinental Exchange Inc. (NYSE: ICE) καλωσόρισε την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες στο NYSE εταιρείες και αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της  Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας της Ελλαδος και τόνισε ότι η δέσμευση του NYSE με την Ελληνοαμερικανική διασπορά, τη ναυτιλιακή και επιχειρηματικη κοινότητα της Ελλάδας και στις εισηγμένες εταιρείες του NYSE, παραμένει ισχυρή.

318113386 547567720216232 1145951292906567617 n
Φωτογραφία: Φώτης Καλιαμπάκος

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικων δώρων μεταξύ του Χρηματιστηρίου NYSE, κ. John Tuttle, του Δρ. Νίκου Τσάκου, Founder, President & CEO, TEN Ltd. τού Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Διευθύνοντος Συμβουλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννου Κοντόπουλου που έκαναν συντομες ομιλίες αναφερομενοι στην ελκυστικότητα της Ελλάδος σαν επιχειρηματικό και επενδυτικό προρισμό, στην διεθνοποίηση του Ελληνικού επιχειρείν και στην πατροπαράδοτη στενή συνεργασια μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής, και παραλληλα ευχαρίστησαν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τη σημαντική αυτή εκδήλωση.

318116715 857185882089121 8004346619554659012 n
Φωτογραφία: Φώτης Καλιαμπάκος

Στη συνέχεια ο  Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEO, TEN Ltd. (NYSE: TNP), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο CEO, ATHEX Group κ. Γιάννος Κοντόπουλος χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της Λήξης των εργασιών της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, 2022, του NYSE-New York Stock Exchange πλαισιωμένοι από τον Vice Chairman του NYSE & President του NYSE Institute, Intercontinental Exchange Inc. (NYSE: ICE), κ. John Tuttle,   τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακακη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ κ. Γιάννη Τσακίρη, την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, την Πρόεδρο της Κεφαλαιογοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Ντίνο Κωνσταντίνου, και τους εκπροσώπους των εταιριών εισηγμένων στο NYSE, κα. Marina HadjipaterasDorian LPG (NYSE: LPG), κ. Steve DemetriouCEO, Jacobs (NYSE: J), και την κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing DirectorCapital Link και τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς  αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Δείτε το βίντεο:

https forums capitallink com greece 2022 NYSE Bell mp4

Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια.

Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ // κα Όλγα Μπορνόζη  & κα Ελένη Μπέη

Τηλ: +1 212 661 75 66 – Email : [email protected] ; [email protected]

ΑΘΗΝΑ // κυρίες Αθηνά Κοσμαδάκη & Βικτώρια Τσουκαλά

Τηλ. +30 210 6109800

Email : [email protected] ;  [email protected] ;

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε :

Website:  https://forums.capitallink.com/greece/2022/closing_bell.html

Photo : https://forums.capitallink.com/greece/2022/nyse_bell_300dpi.jpg

Video:  https://forums.capitallink.com/greece/2022/NYSE_Bell.mp4

The CAPITAL LINK website: http://www.capitallink.com  

The CAPITAL LINK FORUM website: http://forums.capitallink.com/greece/2022/

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Η Capital Link με έδρα τη Νέα Υόρκη δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communications) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς Ελληνικής οικονομίας και επενδύσεων, της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF. Επιπλέον η Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά Συνεδρίων και webinars, τα οποία επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα, στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία,  στα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως όπως: στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Όσλο, στο Αμβούργο, στην Αθήνα, στη Λεμεσό, στη Σαγκάη, στη Σιγκαπούρη, στο Τόκυο, και στο Χόνγκ Κόνγκ και όλα φημίζονται διότι παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης. Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange. Με έδρα τη Νέα Υόρκη η Capital Link έχει παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο.

Με προϊστορια 24 ετών, το Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum είναι το μακροβιότερο επενδυτικό συνέδριο με θέμα την Ελλάδα που λαμβάνει χώρα εκτός Ελλάδος και θεωρείται θεσμός.

2ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο με διαπρεπείς επιστήμονες ελληνικής καταγωγής (Video)

Βρέθηκαν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη διεξαγωγή του 2ουΠαγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου και του Aristotle Medical Forum 2023, πουθα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη από 6 έως

Read More »

H EIKONA THΣ ΑΓΟΡAΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚH ΚΡIΣΗ.     Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (VIDEO)

Την κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, επισκέφτηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με παραγωγούς και χονδρεμπόρους

Read More »