8 Μαρτίου. Γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη ,η σύζυγος η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Αμερικής, όλου του κόσμου

Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για ισότητα, δικαιοσύνη και κάποιες φορές για τα στοιχειώδη και αυτονόητα.

Η συγκεκριμένη ημέρα δεν είναι μόνο γιορτή είναι ημέρα αναφοράς στη ζωή στη γέννηση στη διάρκεια.

Έιναι ημέρα τιμής για όλο το ανθρώπινο γένος και η γυναίκα είναι ο φορέας που το διατηρεί και το διαιωνίζει.

Η σημερνή γυναίκα αγωνίστηκε και κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να διεκδικεί σήμερα θέσεις όμοιες με αυτές των ανδρών σε όλους τους τομείς.

Οι γυναίκες βιολογικά και ιστορικά έχουν μάθει και έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις, σε όλα τα επίπεδα.

Οι σημερινές γυναίκες ανταποκρίνονται δυναμικά στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας δημιουργούν το δικό τους μέλλον στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων.

Οι σημερινές γυναίκες δίνουν το στίγμα τους στον επιχειρηματικό κόσμο με δυναμικότητα και προοπτική ακόμη και στις πιο δύσκολες απαιτήσεις.

Μετά από σκληρούς και πολυετείς αγώνες, η γυναίκα μέσα από κινήματα πέτυχε την ισότητα τόσο στην οικογενειακή όσο και στη δημόσια επαγγελματική ζωή.

Η σύγχρονη γυναίκα έχει αναλάβει πολλούς και δύσκολους ταυτόχρονα ρόλους και διεκδικεί σήμερα θέσεις όμοιες μ’ αυτές των ανδρών σε όλους τους τομείς.

Με τις κακοποιήσεις και τις γυναικοκτονίες να αποτελούν καθημερινή είδηση, τις γυναίκες πρόσφυγες ανά τον κόσμο, τις χαμηλόμισθες γυναίκες-σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, τις γυναίκες που παλεύουν ακόμα να βρουν τη θέση τους στην πολιτική και στην εκπαίδευση, μοιάζει επιτακτικότερο από ποτέ οι αγώνες του γυναικείου κινήματος να ενταθούν.

Η μέρα της γυναίκας αυτή την έννοια έχει και αυτό γιορτάζουμε σήμερα. Συνεχίζουμε για έναν κόσμο ίσων ευκαιριών και ίσης μεταχείρισης για όλους!

WOMANS DAY

Federation of Hellenic Societies of Greater New York

Η Οµοσπονδία Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης διοργανώνει δύο εορταστικές εκδηλώσεις για της επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Στο Bowling Green και

Read More »

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ. ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ. (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ)

​Χαιρετισμό  στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά έκανε ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης. Με πολύ μεγάλη χαρά αποδέχθηκα

Read More »