Η “ψυχή” του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης Jimmy Demetro

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά από τη Νέα Υόρκη, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Hellenic Film Society USA και συνταξιούχος καθηγητής συγκριτικής λογοτεχνίας και σύνθεσης Jimmy Demetro.

Ο Jimmy DeMetro (Τάκης Χατζηδημητρίου) είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο στην Αμερική, καθώς επιμελείται τα Φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, από το 2007.

Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κινηματογράφου ΗΠΑ – Hellenic Film Society USA, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που χρησιμεύει για την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου, τη διάχυση του πλούτου των ελληνικών ταινιών στο κοινό των Η.Π.Α. και τη διατήρηση της κινηματογραφικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

φιλμ 2

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (New York Greek Film Expo 2023) άνοιξε τις πόρτες του την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Ο Jimmy Demetro μεταξύ άλλων μίλησε για το πως γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθεί με την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου στην Αμερική, τους εθελοντές που εργάζονται άοκνα για το Φεστιβάλ, τα κριτήρια επιλογής των ταινιών και τη μεγάλη βελτίωση που έχει σημειώσει ο Ελληνικός κινηματογράφος.

“Υπάρχουν Ιδρύματα που στηρίζουν το Φεστιβάλ αλλά για να επιζήσουν τα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο χρειάζονται στήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση. Είναι ο μόνος τρόπος να γίνει σωστή δουλειά όπως πρέπει. Τα έξοδα ειδικά στη Νέα Υόρκη είναι τεράστια“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jimmy Demetro στην εκπομπή.

Το New York Greek Film Expo 2023 κάνει ρετροσπεκτίβα στο σκηνοθέτη, σεναριογράφο, ηθοποιό και μουσικό Ρένο Χαραλαμπίδη.

φιλμ 3

Θα προβληθούν οι ταινίες του, θα πραγματοποιήσει ο ίδιος master class σε νέους και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη θα παρουσιαστεί μια έκθεση φωτογραφίας από τα παρασκήνια της ταινίας του «Τέσσερα Μαύρα Κοστούμια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη στη “Φωνή της Ελλάδας” στην εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή λίγο πριν την προβολή των ταινιών του στο Μουσείο Κινούμενης Εικόνας στην Αστόρια (13-15 Οκτωβρίου 2023)

Τραπεζούντα. Παναγία Σουμελά: Δόθηκε τελικά άδεια για να λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη, απόψε δόθηκε η προφορική έγκριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας,

Read More »

Στο University of South Carolina των ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, όπου χαιρέτησε την τοποθέτηση του Δρ. Mιχάλη Αμοιρίδη ως νέου Προέδρου

Ο Καβαλιώτης Δρ. Mιχάλης Αμοιρίδης, για πάνω από δύο δεκαετίες, ως καθηγητής, ερευνητής και ανώτερο μέλος της διοίκησης Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις Ην. Πολιτείες, έχτισε ένα ιστορικό

Read More »

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στον  εορτασμό της Ημέρας της

Read More »