Ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στου Ρέντη, κατέληξε έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας

Τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ


Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου κηρύχθηκε από 27 Δεκεμβρίου έως και τις 29 Δεκεμβρίου, τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, «κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν».

Στην κηδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το παρών στην εξόδιο ακολουθία στην Θεσσαλονίκη θα δώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση θανάτου του αστυνομικού έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένειά του.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του» αναφέρει αρχικά.

Στις συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους δράστες της επίθεσης λέγοντας: «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός των ΜΑΤ είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον άτυχο αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία και προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία.

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας από τις 7 Δεκεμβρίου.