Οι πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας επηρεάζει όλους

Η αποψίλωση της περιοχής του Αμαζονίου συνεχίζεται.
Η Σύνοδος Κορυφής των 8 παραποτάμιων χωρών του Αμαζονίου που έγινε προχθές δεν κατέληξε σε δεσμευτική συμφωνία για τον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών.

ΚΛΙΜΜΑ
Πουθενά δεν κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής των 8 παραποτάμιων χωρών του Αμαζονίου. Απούσα η Γαλλία…..

Τα εκατομμύρια δέντρα του Αμαζονίου που είναι ο πνεύμονας της γης, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα περιορίζοντας τις υψηλές θερμοκρασίες στον πλανήτη.

Η αποψίλωση όμως συνεχίζετε..

Έτσι και η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζετε με πυρκαγιές, πλημμύρες και λιμούς που συνδέονται με την ξηρασία.

Μπορούμε να σταθούμε απέναντι στα νέα φαινόμενα που φέρνει η παγκόσμια κλιματική κρίση.;

Μπορούμε να θωρακιστούμε αποτελεσματικά απέναντι τους;

Πόσο ακραίες πρέπει να γίνουν οι συνθήκες με το περιβάλλον ώστε να αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να τη σταματήσουμε;

Αυτό το σημαντικό θέμα εξερευνά μια αξιόλογη σειρά ντοκυμαντέρ της τράπεζας Πειραιώς θέτοντας το πρόβλημα και δείχνοντας την κατεύθυνση των λύσεων.

Η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη έρευνα τον τρόπο με τον οποίο θα
διασφαλίσουμε μια ομαλή και ταχεία πράσινη μετάβαση η οποία θα συμπληρώνεται από αποτελεσματικά μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

ΚΛΙΙΙΜΑ
Νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Βιώσιμη Γεωργία, Βιώσιμος Πλανήτης» που δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς, με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη.

Δείτε όλα τα επεισόδια εδώ:

Επιστήμονες και καθηγητές απαντούν και παρουσιάζουν τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική κρίση.

Ουάσινγκτον. Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο (Video)

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε για μια ακόμη χρόνια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιφανή μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Read More »