Κολύμπι στα ποτάμια της Νέας Υόρκης

Το κολύμπι στα ποτάμια της Νέας Υόρκης είναι κάτι για το οποίο οι κατοικοί της δείχνουν μεγάλη δυσπιστία.

Όταν ερωτήθηκαν αν θα το δοκίμαζαν οι περισσότεροι βιάστηκαν να απαντήσουν αρνητικά. Γιατί; Εξαιτίας των σωμάτων, των ακαθαρσιών και των λημμάτων, που επιπλέουν.

Αυτό που δεν γνωρίζουν βέβαια είναι ότι στις αρχές του 1900 σχεδόν 2 εκατομμύρια κάτοικοι χρησιμοποιούσαν τα πλωτά μπάνια και ότι σήμερα η εταιρεία +POOL – ένα γκρουπ τεσσάρων φίλων- μαζί με την εταιρία Heineken σκοπεύουν να τα αναβιώσουν.

Ήδη έχουν βρει τρόπο να καθαρίσουν το νερό και το μόνο που λείπει είναι οι νέοι νόμοι, που θα επιτρέψουν το μπάνιο ξανά.

240122135907 plus pool new york summer 2024 dezeen 2364 col 14 1704x1704 1
Η μακέτα της πλεούμενης πισίνας

Το πιλοτικό έργο λαμβάνει 16 εκατομμύρια δολάρια και πράσινο φως για να προχωρήσει.

Σχεδιασμένο από το στούντιο PlayLab Inc με έδρα το Λος Άντζελες, το +Pool είναι μια πισίνα σε σχήμα σταυρού που φιλτράρει τους ρύπους από το περιβάλλον νερό χωρίς χημικά και θα δώσει πρόσβαση σε εκατομμύρια Νεουρκέζους που λατρεύουν την κολύμβηση ή απλώς θέλουν μια όαση δροσιάς τους θερινούς μήνες.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Friends of +Pool ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το έργο έλαβε 4 εκατομμύρια δολάρια από τον Δήμο της Νέας Υόρκης και 12 εκατομμύρια δολάρια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης για να ξεκινήσει το έργο για το καλοκαίρι του 2024.

«Η εγκατάσταση στη Νέα Υόρκη θα δείξει πώς το +Pool, και το μοναδικό σύστημα φιλτραρίσματος του, θα παρέχουν πρόσβαση στα νερά μας και θα πληρούν τους νέους κανονισμούς που περιγράφονται από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την ομάδα, η +Pool πλήρους μεγέθους θα μπορεί να καθαρίζει 1.000.000 γαλόνια νερού την ημέρα, φιλτράροντας νερό μέσα από τους τοίχους της χωρίς χημικά ή πρόσθετα.

Το πατενταρισμένο σύστημα φιλτραρίσματος που δημιουργήθηκε από το Friends of + POOL φέρνει το ακατέργαστο νερό του ποταμού Χάντσον σε ένα αποδεκτό μικροβιολογικό επίπεδο για κολύμβηση, χρησιμοποιώντας το λογισμικό μοντελοποίησης ποιότητας νερού της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (US EPA).

Να σημειωθεί πως οι τέσσερις πλευρές του cross-design του θα είναι επίσης προσαρμόσιμοι και μπορούν να διαμορφωθούν εκ νέου για μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες για παιδιά.

Τα τμήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα ή να συνδυαστούν για να σχηματίσουν μια πισίνα Ολυμπιακού μήκους (ή 9.000 τετραγωνικών ποδιών).

Πηγή: Mononews.gr – Κείμενο: Ντόγια Καρολίνη & S-About.gr