Λονδίνο. Κ. Μητσοτάκης: Χαίρομαι όταν βλέπω Ελληνόπουλα που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, να επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα (Video)

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, βρέθηκε στο Λονδίνο σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς, και συνάντησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

23 11 26 0042 DPC2521 edited
Από δεξιά: Ο Γιάννης Σμυρλής, Διευθυντής της ΝΔ, πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Διπλωματίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ρούμπη Γεωργακοπούλου Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Νίκος Θεδωρόπουλος, γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 26/11/23, στο ξενοδοχείο Knightsbridge. Εκεί τον υποδέχτηκαν η Ρούμπη Γεωργακοπούλου Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Νίκος Θεδωρόπουλος, γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ.

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η κυβέρνηση και η χώρα έχει μπει πια σε μια μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης κι ότι θα μπορούν όλα τα νέα παιδιά τα οποία έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, να μπορούν πλέον να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και για τα παιδιά τους και να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην άκρως πετυχημένη ομογενειακή εκδήλωση της γραμματείας Ελλήνων της διασποράς της Νέας Δημοκρατίας στην Μεγάλη Βρετανία. 

23 11 26 0025 DPC2184
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες της διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς.
23 11 26 0023 DPC2163
Η Ρούμπη Γεωργακοπούλου Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο
23 11 26 0009 DPC2000
Ο Νίκος Θεδωρόπουλος, γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας την Ρούμπη Γεωργακοπούλου, και τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, για την άψογη διοργάνωση της ομογενειακής συγκέντρωσης στο Λονδίνο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Λονδίνο που έχει εξαιρετικά ευχάριστες αναμνήσεις:

“Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι για ακόμα μία φορά εδώ, στο Λονδίνο, μια πόλη που όπως ξέρετε αγαπώ πολύ. Το 1990, έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, δουλεύοντας στην Chase Manhattan. Στο Λονδίνο ξεκίνησα στα σοβαρά την επαγγελματική μου καριέρα, μαζί με την Μαρέβα τότε, νιόπαντροι. Εδώ στο Λονδίνο γεννήθηκε και η πρώτη μας κόρη, η Σοφία. Οπότε έχω πάντα εξαιρετικά ευχάριστες αναμνήσεις. Είναι μια πόλη την οποία αγαπώ ιδιαίτερα και χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω τον Ελληνισμό του Λονδίνου να προκόβει και να δίνει και σε εμάς μεγάλη δύναμη γι’ αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα μας. Θυμάμαι πέρυσι, όταν βρέθηκα πάλι εδώ και σας μίλησα, ήμασταν κάποιους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές. Σας είχα μιλήσει τότε για την πολύ μεγάλη σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας. Τότε σας ζήτησα να συνταχθούμε όλοι ώστε αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί, να μην διακοπεί, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Και πράγματι κι εσείς και όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες μας επιβράβευσαν με ένα ποσοστό που ήταν ακόμα μεγαλύτερο από το ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2019. Οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καθεμία και στον καθέναν, γιατί όλα αυτά τα οποία πετύχαμε τα πετύχαμε μαζί, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

23 11 26 0012 DPC2027
Ο Γιάννης Σμυρλής, Διευθυντής της ΝΔ, πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Διπλωματίας

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μάχη των ευρωεκλογών. «Θέλουμε στις ευρωεκλογές να είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουμε ένα υψηλό ποσοστό για να εγκαθιδρύσουμε αυτή την πολιτική υπεροχή. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας», τόνισε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο και πλέον όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να ψηφίζουν χωρίς άλλους περιορισμούς από το μόνιμο τρόπο διαμονής τους.

«Πολλοί φύγατε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα μπορεί να σκέφτεστε να γυρίσετε πίσω. Πολλά παιδιά γυρίζουν γιατί έχουν πειστεί ότι η χώρα έχει μπει σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου και πιστοποίηση ότι αφήσαμε πίσω τα χρόνια της κρίσης», υπογράμμισε.

23 11 26 0046 DPC2587
Η Σύζυγος του Ελληνα Πρωθυπουργού Μαρέβα, με τον Κ. Μητσοτάκη φωτογραφίζονται με Έλληνες Ελληνίδες της διασποράς στο Λονδίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αυριανή του ομιλία στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και η Morgan Stanley στο Λονδίνο. Είπε ότι θα έχει την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ενώ έχουμε ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. «Η οικονομία αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου και έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο, η επίπτωση του οποίου θέλουμε να διοχετευτεί σε ολόκληρη κοινωνία και κάθε Έλληνας να έχει μέρισμα από αυτή την ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

23 11 26 0035 DPC2394 1 edited scaled
Από δεξιά: Η Ρούμπη Γεωργακοπούλου Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Γιάννης Σμυρλής, Διευθυντής της ΝΔ, πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Διπλωματίας

Τον Πρωθυπουργό συνόδεψαν από την Αθήνα ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Γιάννης Σμυρλής, Διευθυντής της ΝΔ, πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Διπλωματίας.

“Κλιματική αλλαγή. Οι καύσωνες δεν θα επηρεάσουν τον τουρισμό”. Τόρστεν Κίρστγκες. Καθηγητής τουριστικής οικονομίας

Θα επηρεάσει άραγε μελλοντικά η κλιματική αλλαγή τoν τουρισμό στη Μεσόγειο και πόσο; Το ερώτημα τίθεται ολοένα και συχνότερα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (European Travel

Read More »

Νέα Υόρκη. Στις δύο σημαντικότερες οργανώσεις του Κυπριακού Ελληνισμού στις ΗΠΑ απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία «Φειδιππίδης» του CosmosFm

Του Φώτη Καλιαμπάκου. «Η δική μας Ιθάκη είναι η Κερύνεια» Στις δύο σημαντικότερες οργανώσεις του Κυπριακού Ελληνισμού στις ΗΠΑ απονεμήθηκαν φέτος, πενήντα χρόνια από την

Read More »