Καναδάς. Όλα έτοιμα για το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μόντρεαλ

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 9η χρόνια και έχει ως στόχο να προβάλλει σύγχρονες ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών και παραγωγών που έχουν στο επίκεντρο κάποιο ελληνικό θέμα, θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2023.

μοντρεαλ 1

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με την προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία». Η ταινία είναι βασισμένη στη βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης» του Νικόλαου Παπαδάκη-Παπαδή. Το σενάριο υπογράφει ο Απόστολος Καρακάσης και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Νταγιαντάς.

Ανάμεσα στις ταινίες που περιλαμβάνονται στο φετινό φεστιβάλ είναι: “Καραγκιόζης, the movie”, “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”, “Φαντασία”, “I love Greece” και πολλές ακόμη.

Νέος υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού o Γιώργος Κώτσηρας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα έχει το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Διπλωματίας και του Απόδημου Ελληνισμού. Είναι διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Read More »

Από το πανεπιστήμιο Χάρβαρτν στην Βοστώνη προσκλήθηκε η Κίμ Καρντάσιαν να μιλήσει για το μαρκετινγ ως influencer

H Κιμ Καρντάσιαν έδωσε επιχειρηματικές συμβουλές για μάρκετινγκ  στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Αμερικής! Η Κιμ Καρντάσιαν ξεκίνησε την καριέρα της ως

Read More »