Η Νάνσυ Παπαϊωάννου με καθήκοντά ως ανώτερης συμβούλου της «Alma Bank»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «Alma Bank» για τον διορισμό της Νάνσυς Παπαϊωάννου ως ανώτερης συμβούλου

Παπαααααιωανου Κορρες
Νάνσυ Παπαϊωάννου και Γιώργος Κορρές. Φωτογραφία αρχείου Hellenic DNA

Η Alma Bank (η «Τράπεζα») είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η κα. Νάνσυ Παπαϊωάννου διορίζεται Ανώτερη Σύμβουλος. Στον νέο της ρόλο, η κα. Παπαϊωάννου θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Ψηλό και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και σχέσεων.

Η κα. Παπαϊωάννου είναι μια ευρέως σεβαστή ηγέτης της κοινοτικής τράπεζας και, πιο πρόσφατα, διετέλεσε Πρόεδρος της Διεύθυνσης Atlantic Bank της New York Community Bank. Θα συνεργάζεται στενά με τον κο. Ψηλό, καθώς και με τα Τμήματα Τραπεζικών Εργασιών και Χορήγηση Δανείων (Banking and Lending) προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στις μακροπρόθεσμες σχέσεις της.

«Η Νάνση είναι μέλος του τραπεζικού τομέα στη Νέα Υόρκη επί πάνω από 3 δεκαετίες και θα προσφέρει την προοπτική, τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον. Δεν είναι μόνο ότι κατανοεί σε βάθος την τρέχουσα κατάσταση του κοινοτικού τραπεζικού τομέα, αλλά αντιλαμβάνεται επίσης προς τα πού κινείται και τι χρειάζεται για να ανθίσει.», δήλωσε ο Μιχάλης Ψηλός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alma Bank. «Η επικέντρωσή της στους πελάτες και η αφοσίωσή της στις κοινότητες έχουν επιβεβαιωθεί επανειλημμένα.»

Η κα Παπαϊωάννου έρχεται στην Alma Bank με πάνω από 40 έτη τραπεζικής εμπειρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων 8+ ετών ως η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα Πρόεδρος της Atlantic Bank. Θεωρείται ηγέτιδα για τις γυναίκες στον τραπεζικό τομέα και συνεχίζει να καθοδηγεί και να εμπνέει νέες γυναίκες που ακολουθούν διάφορες επαγγελματικές διαδρομές.

Η προσφορά στις κοινότητες υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της σταδιοδρομίας της κας. Παπαϊωάννου. Αφιερώνει τον χρόνο και την ενέργειά της σε πολλές φιλανθρωπικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, με έμφαση στην ενίσχυση του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπηρετώντας και στηρίζοντας παράλληλα τις ελληνοαμερικανικές και αμερικανοκυπριακές επιχειρήσεις.

Η κα. Παπαϊωάννου είναι πρώην Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του.

Η κα Παπαϊωάννου είναι μέλος του ΔΣ του Mount Sinai Queens Hospital και της National Hellenic Society. Είναι ενεργό μέλος του Archibishop Iakovos Leadership 100 Fund, της Archdiocesan Cathedral Philoptochos Society και συμμετέχει σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν δεσμευτεί να επιφέρουν αλλαγές στις τοπικές κοινότητες της Νέας Υόρκης καθώς και σε άλλες κοινότητες ανά τον κόσμο.

Ως ένδειξη αναγνώρισης της αφοσίωσης και των υπηρεσιών της, η κα. Παπαϊωάννου ανακηρύχθηκε μία από τις «Greek Women who Make a Difference» (Ελληνίδες που κάνουν τη διαφορά) το 2021 από το περιοδικό GreekReporter, «Distinguished Person of the Year 2017» (Διακεκριμένο πρόσωπο της χρονιάς 2017) από την ημερήσια εφημερίδα Hellenic News of America, «Greek American Woman of the Year 2016» (Ελληνοαμερικανίδα της χρονιάς 2016) από τον Σύλλογο Greek American Professional Women (AGAPW) (Σύλλογος Ελληνοαμερικανίδων Επαγγελματιών Γυναικών) και «Distinguished Hellene 2015» (Διακεκριμένοι Έλληνες 2015) από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία της Νέας Υόρκης.

Η κα. Παπαϊωάννου είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts στη Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Marymount Manhattan College.

Βαλιώτης 1
Στάθης Βαλιώτης, Πρόεδρος της Alma Bank. Φωτογραφία αρχείου Hellenic DNA

USA. Washington D.C. – “Daughters of Penelope” Panel

    Κείμενο: Hellenic DNA Αφιέρωμα στις Ελληνοαμερικανίδες πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε συνεργασία με την γυναικεία οργάνωση των ΑΧΕΠΑ, “Οι Θυγατέρες της

Read More »

Κέρκυρα. Ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Ι.Χρυσουλάκης σε εκδήλωση της AHEPA στην Κέρκυρα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, συμμετείχε ως κύριος ομιλητής στην

Read More »