Νέα Υόρκη. Ενημέρωση Ελληνοαμερικανών Μαθητών στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου

Διοργανώνεται συνάντηση ενημέρωσης των τελειόφοιτων Ελληνοαμερικανών μαθητών δύο Λυκείων στην Αστόρια για τα αγγλόφωνα τμήματα προπτυχιακών σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου (3003, 30th Dr, Astoria, NY 11102), Αίθουσα Patrides, από τις 3:30 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ. 

Η εκδήλωση-ενημέρωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών – με Πρόεδρο την κα Στέλλα Κοκόλη- σε συνεργασία με το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν μαθητές, γονείς και καθηγητές.

317930114 852659246055690 8577026409369364546 n
Ελληνοαμερικανικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Φωτογραφία: Hellenic DNA

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη και στη συνέχεια θα μιλήσουν μέσω zoom:

ο Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, από το Τμήμα Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου, του ΕΚΠΑ, και ο Καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης, Επιστημονικός Διευθυντής του “Study in Greece”.

Επίσης, θα μιλήσουν δύο Ελληνοαμερικανοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα σε αγγλόφωνα προγράμματα. Στόχος είναι οι φοιτητές να απευθυνθούν στους μαθητές και να τους περιγράψουν τη θετική τους εμπειρία από την Ελλάδα.

Ενισχύεται η Ελληνική αποστολή στην Τουρκία. Ευγνωμοσύνη στην γειτονική χώρα για τους Έλληνες διασώστες

Ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις η Ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8

Read More »

Στον Λευκό Οίκο η συνάντηση Πατριαρχών ΕΛπιδοφόρου και Θεοδώρου

Η πατριαρχική αποστολή απαρτιζόταν από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο , τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Άλεξ Καρλούτσο, τους μητροπολίτες Γουινέας, Γεώργιο, και Μέμφιδος,

Read More »