Νέα Υόρκη. Ενημέρωση Ελληνοαμερικανών Μαθητών στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου

Διοργανώνεται συνάντηση ενημέρωσης των τελειόφοιτων Ελληνοαμερικανών μαθητών δύο Λυκείων στην Αστόρια για τα αγγλόφωνα τμήματα προπτυχιακών σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου (3003, 30th Dr, Astoria, NY 11102), Αίθουσα Patrides, από τις 3:30 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ. 

Η εκδήλωση-ενημέρωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών – με Πρόεδρο την κα Στέλλα Κοκόλη- σε συνεργασία με το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν μαθητές, γονείς και καθηγητές.

317930114 852659246055690 8577026409369364546 n
Ελληνοαμερικανικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Φωτογραφία: Hellenic DNA

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη και στη συνέχεια θα μιλήσουν μέσω zoom:

ο Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, από το Τμήμα Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου, του ΕΚΠΑ, και ο Καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης, Επιστημονικός Διευθυντής του “Study in Greece”.

Επίσης, θα μιλήσουν δύο Ελληνοαμερικανοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα σε αγγλόφωνα προγράμματα. Στόχος είναι οι φοιτητές να απευθυνθούν στους μαθητές και να τους περιγράψουν τη θετική τους εμπειρία από την Ελλάδα.

Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: “Έχουμε κρατήσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Θα πιάσουμε τα μεγέθη του 2019”

Την εκτίμηση ότι τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού το 2023 μπορεί να φτάσουν τα έσοδα του 2019 εξέφρασε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Γράφει ο

Read More »

Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ” ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Αθήνα 06 Απριλίου 2022 – Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε με τον αρχισυντάκτη της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας “Καθημερινή” Αθανάσιος Έλλις στο πλαίσιο του 7o

Read More »