Τζέρι Ισμαήλ: Ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Ο Jerrier (Jerry) Ismail (Τζέρι Ισμαήλ) διαδέχεται την Elizabeth K. Lee (Ελίζαμπεθ Λι).

Όπως αναφέρει το γενικό προξενείο των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του, ο Jerry Ismail, διπλωμάτης καριέρας του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., πρόσφατα υπηρέτησε ως επικεφαλής του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Γραφείο των Διεθνών Οργανισμών (IO), επιβλέποντας την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (HRC), δρομολογώντας την πρώτη κοινή δήλωση των ΗΠΑ για τη φυλετική δικαιοσύνη και συντονίζοντας τη διπλωματική προσέγγιση των ΗΠΑ πριν από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αποβολή της Ρωσίας από το HRC.

Ο κ. Ismail έχει υπηρετήσει στην Ουάσιγκτον ως Ειδικός Βοηθός στο Γραφείο Επίλυσης Συγκρούσεων & Σταθεροποίησης και ως διπλωμάτης στο γραφείο Αυστραλίας. Κατά την υπηρεσία του εκεί επέβλεψε τον σχεδιασμό και τη στελέχωση αναφορικά με την επιστροφή των στρατηγικών διμερών διαβουλεύσεων ΗΠΑ – Αυστραλίας για τη διπλωματία και την άμυνα («AUSMIN») μετά από τρία χρόνια. Προηγουμένως υπηρέτησε ως υπεύθυνος του Γραφείου Αλβανίας, προωθώντας την ευρωατλαντική ενσωμάτωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.

Η καταγωγή του είναι από την περιοχή Hudson Valley της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Μαζί του στην Ελλάδα θα είναι η σύζυγός του Lejla, εμπειρογνώμονας διεθνούς ανάπτυξης και τα δύο παιδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / πηγή φωτ. Γενικό Προξενείο ΗΠΑ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Κανένα σχολείο δεν θα ξανακλείσει, μόνο θα ανοίγουν καινούργια”

«Ήταν μια από τις δεσμεύσεις μου όταν ανέλαβα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Κανένα Ελληνικό σχολείο δεν θα ξανακλείσει. Μόνο θα ανοίγουν και θα ξανανοίγουν καινούργια.  Η

Read More »

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για άρση των περιορισμών στην ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού

Το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού». Το εν λόγω

Read More »