Νέα Υόρκη: Μέλη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου καλωσόρισαν το νέο Γενικό Πρόξενο

Θερμή ατμόσφαιρα και υπερηφάνεια για την Ελληνική κληρονομιά στην εκδήλωσης της HACC για τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου

Κείμενο – Φωτογραφίες για το Hellenic DNA: Φώτιος Καλιαμπάκος

img 2751 orig

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HACC) στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν προς τιμήν του στους πολυτελείς χώρους του εστιατορίου: «Κύμα» στο Μανχάταν.

​Στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον κύριο Κωνσταντίνου εκτός από τα μέλη του HACC παρευρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Μαίρη Βαξεβανίδου, ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών Σχέσεων κ. Νικόλαος Θωμόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Χαροκόπος, η πρόεδρος της HACC Clay Maitland, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Jimmy Kokkotas, η Πρόεδρος της Atlantic Bank κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της EBMCA Lou Katsos, ο ιδιοκτήτης του GYRO WORLD & ΜΙKEL COFFEE Δημήτρης Πετρίδης, ο πρόεδρος των Αμερικανών Φίλων του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας Solomon Asher, ο εκδότης της Hermes Expo International Paul Kotrotsios, πλήθος διακεκριμένων ομογενών και δημοσιογράφων, καθώς και εκπροσώπων της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

img 2772 orig

​Επίσης ένας ιδιαίτερος επισκέπτης από την Ελλάδα, ο διακεκριμένος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες πόλεις. Από τον καλλιτεχνικό κόσμο της ομογένειας η επίσης τραγουδίστρια Αφροδίτη Ντάνιελς καθώς και ο γλύπτης Γιώργος Πετρίδης.

img 2739 orig

Από την πλευρά της HACC τον νέο Γενικό Πρόξενο υποδέχτηκε και συνεχάρη ο Άθας Ιωάννου, τονίζοντας ότι έχει ήδη γίνει μάρτυρα του ενθουσιασμού του κ. Κωνσταντίνου για την υψηλή αποστολή του. Τους καλεσμένους υποδέχτηκε και εκ μέρους του εστιατορίου «Κύμα» και των συνεργατών του ο Steve Tenedios. Και αυτός εξήρε τους ανοιχτούς ορίζοντες και το ειλικρινές, όπως τόνισε, ενδιαφέρον του κυρίου Κωνσταντίνου για την ομογένεια και το όραμά του για το ρόλο και τις προοπτικές του προξενείου. 

Εκ μέρους των συναδέλφων του τον κύριο Κωνσταντίνου υποδέχτηκαν θερμά ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών Σχέσεων κ. Νικόλαος Θωμόπουλος και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ευχόμενοι κάθε επιτυχία και καλή θητεία!

img 2824 orig

Ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε, επανειλημμένα, το HACC και τους παρευρισκόμενους για την υποδοχή και τη ζεστή ατμόσφαιρα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της ομογένειας και στο μέγεθος και μεγαλείο της ελληνικής κληρονομιάς και τη σημασία της ενδυνάμωσης της σχέσης της με αυτή.

Ζωτικής σημασίας ασφαλώς η γλωσσική παιδεία γι’ αυτό και ο κύριος Κωνσταντίνου απηύθυνε έκκληση προς του ομογενείς να μιλάνε στα παιδιά τους ελληνικά στο σπίτι!

Αναφερόμενους σε κάποιους από τους στόχους της θητείας του, που μόλις ξεκίνησε αναφέρθηκε στην επιθυμία του για την οργάνωση σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη μιας έκθεσης στη Νέας Υόρκη με την αφορμή της συμπλήρωσης των το 2023 εκατό χρόνων από τη συνθήκη της Λωζάνης.

​Εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Κωνσταντίνου μίλησε με ενθουσιασμό για την ηρωική άμυνα της Ελλάδας και το έπος του Σαράντα, ως πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για τους Έλληνες!

img 2828 orig

Ο κύριος Κωνσταντίνου, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα κατ’ ιδίαν με όλους τους παρευρισκόμενους στη δεξίωση που ακολούθησε. Αποχαιρετώντας τους παρευρισκόμενους ο Steve Tenedios στάθηκε στην επιθυμία του Γενικού Προξένου για την έκθεση μιλώντας για την ανάγκη να βρεθεί ένας πραγματικά κατάλληλος χώρος, υποθέτουμε ότι έμμεσα αναφέρθηκε σε προηγούμενες περιπτώσεις όπου η διοργάνωση ομογενειακών εκδηλώσεων έχει περάσει κάτω από τον πήχη των προσδοκιών, και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συμβάλλουν στη φιλόδοξη αυτή προσπάθεια όταν έρθει η ώρα.

Η εκδήλωση κατά κάποιο τρόπο συνεχίστηκε ανεπίσημα στο υψηλής αισθητικής εστιατόριο, όπου πολλοί από τους παρευρισκόμενους παρέμειναν για να δειπνήσουν, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του τιμώμενου Γενικού Προξένου.

​Εκτός από την υπέροχη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης στην HACC πρέπει να πιστωθεί και το ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά της δημιουργίας και καινοτομίας, με πολλούς από τους προσκεκλημένους να ανήκουν σε αυτή και να εκθέτουν τόσο στον κύριο Κωνσταντίνου όσο και στους υπόλοιπους καλεσμένους τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους. 

img 2821 orig

Και το HellenicDNA εύχεται στον κύριο Κωνσταντίνου καλή θητεία και την πραγματοποίηση των φιλόδοξων και οραματικών στόχων του, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την παιδεία της Ομογένειας και της ενδυνάμωσής της σχέσης της με τη μητέρα πατρίδα!

img 2810
img 2740 orig
img 2788 orig

Χαβάη. ΗΠΑ. 110 οι νεκροι από τις πυρκαγές. Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται τη Δευτέρα στο αρχιπέλαγος μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ

Ο απολογισμός των θυμάτων των πυρκαγιών που σχεδόν έσβησαν από τον χάρτη πόλη στο νησί Μάουι έφθασε πλέον τους 110 νεκρούς, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι

Read More »