Νέα Υόρκη. Η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη στο Ελληνικό Προξενείο

Σήμερα 21 Μαρτίου στις 3.00 το μεσημέρι, το Ελληνικό Προξενείο στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το District Attorney in Manhattan, θα φιλοξενήσει μια μικρή Τελετή Επαναπατρισμού των 29 εξαιρετικών αρχαιοτήτων από τις ΗΠΑ, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη.

Το θέμα του επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών που διακινούνται παράνομα αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα και έχουμε αναπτύξει αρκετές διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες. Κάθε επαναπατρισμός παράνομα εξαγόμενων πολιτιστικών αγαθών στην Ελλάδα σημαίνει ότι επιστρέφεται ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές αρχαιότητες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα με την εξαιρετική δουλειά του Βοηθού Εισαγγελέα στο Μανχάταν, συνταγματάρχη Matthew Bogdanos και της ομάδας του.
Αυτή τη στιγμή, μία επιπλέον σειρά 29 εξαιρετικών αρχαιοτήτων είναι έτοιμες να επαναπατριστούν στην  Ελλάδα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και στο Σικάγο, παρουσία του γενικού προξένου, Εμμανουήλ Κουμπαράκη.

Φωτογραφία: Hellenic DNA

Αγγλία. Πολιτικά απρεπής, η κίνηση του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το προγραμματισμένο τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Οργή προκάλεσε στην ελληνική αποστολή η ακύρωση από τη Ντάουνινγκ Στρίτ της προγραμματισμένης συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την τελευταία στιγμή. Ο

Read More »