Νέα Υόρκη. Η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη στο Ελληνικό Προξενείο

Σήμερα 21 Μαρτίου στις 3.00 το μεσημέρι, το Ελληνικό Προξενείο στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το District Attorney in Manhattan, θα φιλοξενήσει μια μικρή Τελετή Επαναπατρισμού των 29 εξαιρετικών αρχαιοτήτων από τις ΗΠΑ, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη.

Το θέμα του επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών που διακινούνται παράνομα αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα και έχουμε αναπτύξει αρκετές διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες. Κάθε επαναπατρισμός παράνομα εξαγόμενων πολιτιστικών αγαθών στην Ελλάδα σημαίνει ότι επιστρέφεται ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές αρχαιότητες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα με την εξαιρετική δουλειά του Βοηθού Εισαγγελέα στο Μανχάταν, συνταγματάρχη Matthew Bogdanos και της ομάδας του.
Αυτή τη στιγμή, μία επιπλέον σειρά 29 εξαιρετικών αρχαιοτήτων είναι έτοιμες να επαναπατριστούν στην  Ελλάδα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και στο Σικάγο, παρουσία του γενικού προξένου, Εμμανουήλ Κουμπαράκη.

Φωτογραφία: Hellenic DNA

ANTHROPAUSE. Η ταινία του Χρήστου Γόδα. Η «απόδραση» του πολίτη C από τη Νέα Υόρκη

Eπίσημη πρεμιέρα και διανομή της ταινίας ANTHROPAUSE στους Ελληνικούς κινηματογράφους.  Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας ANTHROPAUSE θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου στον κινηματογράφο MICROΚOSMOS, Λεωφ.

Read More »

Στην Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης. Το πρόγραμμα του

Με ανοιχτές εκδηλώσεις και επισκέψεις στους κόλπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με έμφαση στην Αστόρια και επίκεντρο μια ευρεία κομματική εκδήλωση το Σάββατο το απόγευμα, διαμορφώνεται

Read More »