Νέα Υόρκη. Teatro Grattacielo. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Στέφανος Κορωναίος, τιμά την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας

Το Θέατρο Γκρατατσιέλο συνεχίζει τη σαιζόν 2022-23 με την υπεροχή της La Vestale του Σποντίνι, με την Indra Thomas στον ρόλο της Giulia, τον Thomas Kinch στον ρόλο του Licinio και την Tahanee Aluwihare στον ρόλο της La Gran Vestale στις 28 Οκτωβρίου 2023 στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο Gerald Lynch στο Κολέγιο John Jay, 524 W 59th St, New York, NY 10019 .

Αυτή η σπάνια και γοητευτική όπερα, σε συνδυασμό με το έργο της πολυδιάστατης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Lydia Venieri, υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά που τιμά την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας και αναδεικνύει τη δύναμη της καλλιτεχνικής συνεργασίας.

Για αγορά εισιτηρίων, επισκεφτείτε το:


Maria Callas: the 100th birth Anniversary | LA VESTALE | Teatro Grattacielo

Callas tenoros
Θα είναι μια αξέχαστη βραδιά στην Νέα Υόρκη που θα τιμά την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας

Η La Vestale κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της όπερας, καθώς ήταν η όπερα που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας τη νύχτα της εγκαινίων του Θεάτρου Alla Scala το 1954. Για να τιμήσουμε την κληρονομιά και τις συνεισφορές της στον κόσμο της μουσικής, αναβιώνουμε την ιστορική έκδοση του 1954 αυτής της όπερας, σε σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη, Luchino Visconti.

Και με πνεύμα που προτρέπει στο να ξεπερνάμε τα όρια για να δημιουργήσουμε μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, το Θέατρο Γκρατατσιέλο αποφάσισε να συνδυάσει τον κόσμο της όπερας με αυτόν των εικαστικών τεχνών. Θα συνεργαστεί με την εικαστικό καλλιτέχνη Lydia Venieri, που θα δημιουργήσει εκπληκτικά ταμπλό που συμπληρώνουν τα θέματα της όπερας και ανεβάζουν τη συνολική καλλιτεχνική εμπειρία, κάνοντας αυτή την παραγωγή της La Vestale  μια αφυπνιστική και αξέχαστη εκδήλωση.

Φέτος, στις 28 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε μια διπλή ημέρα ελληνικής υπερηφάνειας: την ιστορία μας και την καλλιτέχνιδα μας Μαρία Κάλλας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΡΙΣΤΙΑΝ ΚΑΠΟΚΑΤΣΙΑ | Διευθυντής Ορχήστρας
STEFANOS KORONEOS  | Σκηνοθέτης
ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΡΑΜΜ | Διευθυντής Χορωδίας
ΛΥΔΙΑ ΒΕΝΙΕΡΗ | Πολυδιάστατη Καλλιτέχνης | Σκηνικά και Κοστούμια

CAST 

ΙΝΤΡΑ ΤΟΜΑΣ | Giulia
ΤΟΜΑΣ ΚΙΝΤΣ | Licinio
ΤΑΧΑΝΗ ΑΛΟΥΙΧΑΡΕ | La Gran Vestale
ΚΑΪΛ ΟΛΙΒΕΡ | Cinna
ΕΡΙΚ ΛΙΝΤΣΕΪ | Il Sommo Sacerdote
ΡΙΚ ΆΓΣΤΕΡ | Un Aruspice
ΧΥΝΣΟΥΝ ΚΙΜ | Un Console

Η Ορχήστρα του Teatro Grattacielo 

Το έργο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, Νέας Υόρκης.

Σχετικά με το Θέατρο Γκρατατσιέλο

Το Θέατρο Γκρατατσιέλο ιδρύθηκε το 1995 στη Νέα Υόρκη με αποστολή να διατηρήσει και να παρουσιάσει λιγότερο γνωστές ιταλικές όπερες. Με τα χρόνια, η οργάνωση έχει επιτύχει πολλά ορόσημα που αποδεικνύουν τη δέσμευσή της στην αριστεία στις τέχνες.

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Θεάτρου Γκρατατσιέλο είναι η επιτυχημένη παραγωγή σπάνιων και παραγνωρισμένων όπερων όπως το Guglielmo Ratcliff του Μασκάνι, το Il Piccolo Marat και το Iris, το L’Amore dei Tre Re του Μοντεμέτσι, το L’Incantesimo και το Risurrezione, το Giulietta e Romeo του Ζαντονάι, καθώς και το La Cena Delle Beffe του Τζορντάνο. Με προσεκτική έρευνα και αφοσίωση στη μουσική αυθεντικότητα, η εταιρεία έχει ανακαλύψει ξεχασμένα κειμήλια από την ιταλική όπερα και τα έχει φέρει στη ζωή στη σκηνή.

Επιπλέον, το Θέατρο Γκρατατσιέλο έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην όπερα κοινότητα μέσω των συνεργασιών του με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και διευθυντές. Αναπτύσσοντας αυτές τις σχέσεις, η οργάνωση έχει καταφέρει να δημιουργήσει παραγωγές παγκόσμιας κλάσης που είναι εμπνευσμένες τέχνης και τεχνικά εντυπωσιακές.

Συνολικά, η αφοσίωση του Θεάτρου Γκρατατσιέλο στη διατήρηση και προώθηση της ιταλικής όπερας το καθιστά μία από τις κορυφαίες όπερα εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δέσμευσή του στην αριστεία και την αυθεντικότητα του έχει αποσπάσει τον θαυμασμό του κοινού, των κριτικών και των καλλιτεχνών.

Από τη νέα του ηγεσία το 2022, η εταιρεία έχει επιτύχει τα εξής:

Επέκταση του ρεπερτορίου: Εκτός από την παράσταση λιγότερο γνωστών ιταλικών όπερων, το Θέατρο Γκρατατσιέλο έχει παρουσιάσει έργα και σε άλλες γλώσσες. Σχεδιάζει επίσης να επιτελέσει την πρώτη του όπερα στα αγγλικά.

Διεθνής αναγνώριση: Το Θέατρο Γκρατατσιέλο έχει κερδίσει φήμη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνεργασίες: Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με άλλες καλές τέχνες και πολιτιστικές οργανώσεις της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής του Battery Park City, της Opera Hispanica, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Queens, του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου της Κρήτης, της Lincoln sponsored The Festival of NY και του Megaron Thessaloniki.

Προγράμματα εκπαίδευσης: Το Θέατρο Γκρατατσιέλο διαθέτει ένα εκτενές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια και μαθήματα δάσκαλου.

Καινοτομίες στην παράσταση: Η εταιρεία έχει πειραματιστεί με πολυμέσα και άλλες διαδραστικές τεχνικές παράστασης για να εμπλέξει το κοινό με νέους τρόπους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το grattacielo.org.

STEFANOS KORONAIOS 2 edited
Ο Στέφανος Κορωναίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης,

Ο Στέφανος Κορωναίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης, πέρασε την παιδική του ηλικία μεταξύ Αθήνας και Αρεόπολης. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας «διακεκριμένος βαρύτονος με ικανότητες κωμικού». Έχει εμφανιστεί σε πολλές όπερες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, και της Ελλάδας, την οποία δεν ξεχνάει στιγμή. Έχει τραγουδήσει σε πασίγνωστα έργα («Τόσκα», «Λα Μποέμ», «Ορφέας και Ευριδίκη», «Μαντάμα Μπατερφλάι» κ.α.), ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 είναι και ο Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Teatro Grattacielo, ενός νεοϋορκέζικου θεάτρου όπερας το οποίο ειδικεύεται, εδώ και 27 χρόνια, στο ιταλικό ρεπερτόριο που σπάνια ακούγεται στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ. 38 Ελληνοαμερικανοί εκλέγονται στις ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική.

Στις καθοριστικές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι πέτυχαν σημαντικές νίκες. Συγκεκριμένα, 38  Αμερικανοί με ελληνικές ρίζες εκλέχθηκαν σε 18 πολιτείες.  Οι 5 ομογενείς βουλευτές που

Read More »

Yψηλή ικανοποίηση των επισκεπτών από το τουριστικό προϊόν της Αθήνας

Δυναμική ανάκαμψη της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. 18η Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης ξενοδοχείων Αττικής. Η 18η Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης ξενοδοχείων Αττικής αποτελεί

Read More »