Ολόκληρος ο Ελληνισμός ανά τον πλανήτη πενθεί συντετριμμένος

Ολόκληρος ο Ελληνισμός ανά τον πλανήτη πενθεί συντετριμμένος την απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων που έχασαν χθες τη ζωή τους, σε μια ανείπωτη τραγωδία καθώς επιχειρούσαν με Canadair στη φωτιά στην Κάρυστο. Οι δύο νεαροί πιλότοι, ο 34χρονος κυβερνήτης Σμηναγός, Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης (Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης) ρίχτηκαν με αυτοθυσία στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα κι έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Ακόμα πιο έντονα συναισθήματα δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο, όταν παρακολούθησαν το βίντεο όπου κατεγράφη το αεροπλάνο να κάνει ρίψη νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και να χτυπά σε κλαδί δέντρου χάνοντας τον πλωτήρα από το δεξί φτερό.

Το Canadair δεν κατάφερε να ανυψωθεί με αποτέλεσμα να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Το Hellenic DNA συντετριμμένo απ’ την απώλεια των ηρωικών πιλότων, απευθύνει προς τις οικογένειες τους θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Πενθούμε μαζί τους.

Μόντρεαλ. Όταν η τέχνη υποστηρίζει την καταπολέμηση της οικογενειακής βίας!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με σκοπό τη δημοσπρασία έργων τέχνης διοργανώθηκε από την «Ασπίδα της Αθηνάς», μια οργάνωση ελληνικής καταγωγής που περιθάλπτει

Read More »